Vilka är de vanligaste orsakerna till en Fet hårbotten och torrt hår?

July 2

En fet hårbotten och torrt hår är oftast orsakas av en rad olika frågor som arbetar tillsammans för att skapa denna motsägelse problem. Torrt hår kan orsakas av över-tvätt, överdriven exponering för värme, eller starka kemiska behandlingar. Fett hår kan orsakas av frekvent röra hårbotten, dålig kost, eller en hudåkomma. En fet hårbotten kan även orsakas av alltför stora behandlingar för att klara upp torrt hår eller av bodyâ € s naturliga reaktion på torrt hår. Det finns flera sätt att behandla dessa tillstånd.

Ibland kommer problemet med en fet hårbotten och torrt hår börjar med grooming vanor som torkar håret ut och stimulera talgkörtlarna att producera överflödig olja för att skydda håret. När detta är fallet, kan problemet undvikas genom att helt enkelt ändra grooming vanor. Exempelvis är torrt hår ofta orsakas genom att tvätta håret för ofta, genom att applicera alltför mycket värme till håret, eller genom att ofta behandla håret med kemikalier för att färga, curl eller räta ut håret. En person med torrt hår bör tvätta håret varannan dag, minimera exponeringen för hetta slag torktumlare eller locktänger, och gränsfärger och perms.

En fet hårbotten och torrt hår kan ibland börja med fett hår, och sedan behandling för fett hår kommer att torka ut håret. Detta beror ibland behandling för fet hårbotten syftar till att behandla symptom snarare än det verkliga problemet. Ett skäl för fett hår ofta vidrör hårbotten. När människor har en vana att röra sina skalper eller klia sig i huvudet, de kan massera och stimulera talgkörtlarna i hårbotten, vilket gör att körtlar att utsöndra överflödig olja. Ett bra sätt att för en person med fett hår för att minimera olje är att undvika att röra vid hårbotten.

En annan orsak till fett hår är näring. Om en person med fett hår äter ofta fet mat eller mat stekt i olja, kommer hon tenderar att ha fett hår. Ändra matvanor för att inkludera mer frukt, grönsaker och fullkornsprodukter i stället för fet mat kan bidra till att minska olje i hårbotten.

Seborroiskt eksem är en hudsjukdom som kan producera skabbig, gul eller vit hud i hårbotten och leda till överdriven utsöndring av olja på huvudet. När fett hår åtföljs av flagnande hud som är vit eller gul, sedan en hudläkare måste ses. Korrektions schampon att behandla detta tillstånd är tillgängliga.

Oavsett orsaken, det finns många sätt att behandla en fet hårbotten och torrt hår. Håret skall tvättas varannan dag, och efter tvättning ett balsam bör masseras in endast hårtopparna. De dagar när håret inte tvättas, kan håret vätas och en liten mängd av balsam kan gnidas in i hårtopparna. Användning av en hårtork bör minimeras, men när det används, bör temperaturinställningen vara på låg värme eller kyla, och luftflödet bör syfta ned längs håret och inte riktas rakt på hårstrået.

  • När människor har en vana att röra sina skalper, de kan massera och stimulera talgkörtlarna i hårbotten, vilket får dem att utsöndra överflödig olja.
  • Hårda kemiska behandlingar kan leda till torrt hår.
  • Överdriven användning av hårtork kan göra håret torrt och sprött.
  • Torrt hår kan orsakas av över-tvätt.