Vad är Taper Ljus?

June 27

Taper ljus är höga, tunna ljus, som brinner för kortare eller längre tid, beroende på höjden på ljuset. När folk tänker på ljus, koniska ljus är ofta vad kommer att tänka på, eftersom de är mycket vanliga och mycket stor utsträckning. Varje butik som säljer stearinljus bör erbjuda koniska ljus eller vaxljus, som de ofta kallas, i en mängd olika storlekar, färger och dofter. Det är en mycket bra idé att hålla några konor runt huset i händelse av ett strömavbrott.

Det finns ett antal sätt att göra koniska ljus. Vissa företag gör sina konor på traditionellt sätt, genom att doppa. Doppade ljus görs genom att upprepade gånger doppa en veke i en gryta med vax, med de flesta producenter looping en extra lång veke, så att de gör två ljus på en gång. En fördel med att doppa är att det tillåter ljus producenter att ändra färger, vilket skapar en färgstark matris av skikt i en enda ljus. Välgjorda doppade ljus är också mycket smidig, även om vissa producenter medvetet skapa en knottrig utseende av estetiska skäl.

Tapers kan också göras i formar. Formar är praktiskt eftersom de möjliggör massproduktion, mycket regelbunden proffsiga ljus och ovanliga former. Till exempel kan en avsmalning formas till en stjärnform, eller åsar som kan göras i en form för att skapa en räfflad ljus. När vaxljus är gjutna, kan ljus producenterna också inkludera dekorationer inom ljus, som torkade blommor, pärlor och så vidare.

Det är också möjligt att framställa avsmalnar från ark av bivax. Bivax konor görs genom att rulla bivax runt veken, och de är kända för att ha en mycket rik, delikat doft som många tycker njutbar. Bivax konor tenderar att vara betydligt dyrare än konventionella vaxljus.

Växer som används för konor kan variera avsevärt. Renare-brinnande vaxer som soja är populära, fastän fotogen och andra material kan användas också. Vaxet kan även vara färgade eller parfymerat, om så önskas, även om enkla vita koniska ljus är i allmänhet ganska rikligt.

Vaxljus måste brännas i en ljusstake, eller kommer de att falla över, potentiellt sprida branden förutom att göra en stor röra. Det finns ett brett utbud av ljusstake stilar tillgängliga för mesh med alla sorters inredningsprogram. I en nypa, kan en avsmalning hållas i en burk packad med sand, med sanden som håller ljuset stadigt medan det brinner.

  • Taper ljus är traditionella, långa och smala ljus.
  • Taper ljus är lång och smal; De görs ofta genom att doppa vekar i vax.
  • Koniska ljus är ett populärt inslag i tabellen inredning.