Vad är en Water Garden?

June 27

En vatten trädgård är en konstgjord vattenspel, typiskt en pool eller damm, vilket är tänkt att komplettera den naturliga miljön. Vatten trädgårdar införliva vanligtvis vattenväxter, akvariefiskar, statyer, vattenfall, och andra dekorationer. De kan hittas i bostadsområden bakgårdar, innergårdar och parker, för att komplimentera landskapsarkitektur, och som en förbättring i befintliga trädgårdar.

Det finns flera olika typer av vatten trädgårdar, inklusive behållare trädgårdar, upphöjda och sjunkna dammar och mosse trädgårdar. En behållare vatten trädgård är vanligtvis små och lättskötta, och kan placeras på en uteplats eller balkong med lätthet. Upphöjda och insjunkna dammar byggs direkt i marken, och kräver mer underhåll än andra typer. Bog trädgårdar är den mest naturliga av de tre, och är utformade för att locka vilt. De är i allmänhet grävde i marken, fodrad med plast, och fylld med inhemska växter och fiskar.

Växter är en viktig del i alla vatten trädgård. De lägger livet till funktionen, och skapa ett naturligt ekosystem, som främjar hälsan hos fisken. En välfylld vatten trädgård kommer att omfatta flera olika typer av växter och fiskar. Växterna kan vara nedsänkt, marginell, eller flyter sorter. Det rekommenderas att en kombination av dessa anläggningstyper användas för att hålla vattnet trädgården i optimal hälsa.

Vattens plantorna planteras under ytan av vattnet. De kallas ibland oxygenatorer på grund av deras förmåga att skapa syre, vilket ger näring till fisken, och bekämpar algbildning. Undervattensväxter ger också skydd för fisk som lever i trädgården, och kan även vara en näringskälla. Några exempel på undervattensväxter är nate och fanwort.

Marginella växter, även känd som emergent växter, planteras runt kanterna på en vatten trädgård. Rötterna är planterade under vattnet, med bladverk visas ovanför ytan. Många mosse växter, såsom näckrosor och lotus, anses också vara marginella växter, och producera stora, attraktiva blommor.

Flytande växter används för att lägga till visuella intresse till en vattenträdgård. De är inte rotade, liksom nedsänkt och marginella växter, men i stället flyta över eller strax under vattenA € s yta. Vatten hyacint och vatten sallad är flytande växter som vanligen används i vatten trädgårdar för sin skönhet och enkelt underhåll.

Det finns också många olika typer av fisk som kan frodas i ett hem vatten trädgård. De mest populära och välkända typerna är koi och guldfiskar. Andra vatten trädgård fisk inkluderar elritsa, havskatt, ål, karp och bluegill. Sniglar, krabbor och olika grodor och amfibier kan också göra sitt hem i vattnet trädgården. Bog dammar, speciellt, locka vilda grodor, ormar och sköldpaddor.

  • Goldfish är populära tillägg till vatten trädgårdar.
  • En vatten trädgård.
  • En vatten-funktionen i en vatten trädgård.