Vad är några salta rätter som kan göras med choklad?

June 29

Salta rätter med choklad finns i köken i Europa och Latinamerika, men är mer sällsynta i nordamerikanska köket. Ett växande intresse för att arbeta med choklad som en ingrediens har lett till en ökning av salta rätter med choklad på restauranger och i hemmet kök i USA. När man arbetar med choklad i en aromatiska maträtt, är det viktigt att skaffa högkvalitativa osötad choklad. Håll dig borta från mjölkchoklad eller sötade choklad, vilket kan ha en obehaglig effekt på din maträtt. Du kanske också vill experimentera på egen hand innan servering salta rätter med choklad till gäster.

En av de mest klassiska salta rätter med choklad är mullvad, en mexikansk sås klassiskt serveras med kyckling. Mole använder en bas av tomater och kryddor blandat med chili och choklad. Interaktionen av smaker mellan chili och choklad används i sydvästra köket också. Mole kan komma i en mängd olika färger och med olika koncentrationer av choklad, men sås tenderar att vara rik och tjock som en följd av införandet av choklad. För att hitta mullvad recept, försöker söka efter "mullvad" i en sökmotor.

Sallader med söta ingredienser som betor och krämiga ostar kan dra nytta av ett stänk av kakao eller choklad vinägrett. Förutom att använda kakao i dessa salta rätter med choklad, kan du även använda kakaokämoma. Kakao nibs är ren källa av choklad, och de har en rik, nötaktig, något bitter smak som kan gå bra med många rätter. Kakaokämoma kan brytas i bitar och blandades med get ost för en unik mjukost, eller strös på toppen av livsmedel för en injektion av chokladsmak. Du kan också raka osötad choklad på rätter som sallader och stekar.

Kakao kan fungera som förtjockningsmedel, och är ett bra komplement till såser och glasyrer. En liten mängd kakao kan gå långt i salta rätter med choklad: försöka göra bönor med choklad och chipotle chili för en sydvästra känsla. Fläsk och stekar kan serveras med en chokladglasyr, eller så kan du dekorera lök tårtor med ett duggregn av osötad chokladsås. Du kan också integrera chokladprodukter i halstrad fisk och skaldjur, vilket skapar en skorpa med kakao och andra ingredienser som kommer att komplettera det, såsom chili. Choklad kan även integreras i fyllningar för salta tårtor, fylld pasta, eller fyllda stekar.

Som kan ses är kryddade rätter med choklad begränsas bara av fantasin hos kocken. Börja med att använda choklad i små mängder, så att det inte är överväldigande, och göra anteckningar när du gör misstag eller skapa en ovanligt läcker maträtt. Försök att inte tråka frekventa besökare med salta rätter med choklad, och använda choklad som en sällsynt och rolig ingrediens, snarare än en frekvent ett.

  • Vissa människor lägger choklad till deras chili.
  • Mole sås kan göras med rika mexikanska choklad smaksatt med kanel.
  • Bönor kan blandas med choklad och chiopotle chili att göra en välsmakande maträtt.
  • Choklad.
  • Chipotle lägger en sydvästra touch till choklad.
  • Kakao nibs har en nötaktig och lätt bitter smak.
  • Getost kan blandas med kakaokross för ett uppslag.