Vilka är för- och nackdelar med garage Floor Epoxi?

July 4

Vid vägning av positiva och negativa aspekter av garage golv epoxi, är kostnaden ofta den första övervägande. Medan uppkomsten av en rätt sätt epoxi är mycket lockande för de flesta verkstäder, kan kostnaden och förberedelse som krävs för att få det utseende inte vara möjligt för alla verkstäder. För ett garage som kommer att se frekvent användning och kommer att ha många besökare, kan epoxi vara en bästa alternativet. Dessa ytor är lätta att rengöra och underhålla, men när målet tillämpas, kan ändra färger eller motiv vara en arbetsintensiv och kostsam strävan.

En av de mest lockande skäl att använda epoxi är den ljusa och professionellt utseende ger en genomsnittlig garage golvet. Epoxi ger en slät och jämn yta som lätt sveps, är den resistent mot olja och de flesta vätskor, och det är finns i många färger och mönster. Framsteg inom tillverkning och appliceringsmetoder har gjort det relativt enkelt att applicera med den genomsnittliga husägare i ett minimum av tid med genomsnittliga handverktyg.

Vissa människor tycker att det arbete som krävs för att förbereda den befintliga garage golvet ibland kan vara en nackdel att tillämpa epoxi. Golvet måste vara ren och fri från fett, olja eller lösningsmedel innan epoxifärg appliceras. Detta innebär ofta att husägare måste köpa speciella rengörings syror och andra kemikalier för att säkerställa att epoxin fastnar. Dessutom kommer den enskilde måste städa betonggolvet, vilket kan ta flera försök. Det är också oftast nödvändigt att köpa och bära särskilda skyddskläder, skyddsglasögon och andnings enheter när du använder dessa kemikalier.

Medan epoxifärg är mycket tålig, är det inte permanent. Över tiden, eller i händelse av en tung post tappas på golvytan, flis kan utvecklas. Flisen kan börja som en liten irritation, som rullade vagnar och verktygslåda hjul fånga när de rullade över det skadade plats i golvet. Så småningom, men de kan leda till ett stort område skalar upp från golvet. När detta händer måste golvet repareras, vilket kan kräva omfattande och svåra borttagning av garaget golvet epoxi.

En av de mindre kända fördelarna med att använda epoxi på ett garage golv är att det ofta hjälper till att reflektera ljus upp från golvet, vilket skapar bättre synlighet inom garaget. En nackdel är att färg kan bli hala när fläckig med olja, vilket skapar en farlig situation.

  • Vissa garage golv kräver timmar av förberedelser innan golv epoxi kan tillämpas.
  • Tillämpa epoxi till en konkret garage golv kan ge det ett ljust utseende.