Vad är Guarana Seed Extract?

June 30

Guarana fröextrakt tas från frön av klättring guarana växt som finns i Amazonas i Brasilien och andra regioner i Sydamerika. Den innehåller ett njutningsmedel, kallad guara, som liknar koffein. Innehållet i denna stimulerande är nästan dubbelt så mycket som den mängd koffein som finns i kaffebönor. Guarana används ofta som en energi booster, ett kosttillskott, och ett smakämne. Det är tänkt att förbättra kognition, lindra värkande muskler, öka energinivåer, och dämpa aptiten.

Ursprungsbefolkningen i Amazonas regnskog, Guaraní, använde växten för ett antal medicinska ändamål. Frön av guarana anläggningen användes för att lindra smärtan av artrit, behandla diarré, minska trötthet och dämpa aptiten. En te skapades från de krossade fröna av anläggningen. Detta pulver är ungefär som guarana fröextrakt används i många drycker och kosttillskott idag.

Guarana utsäde utdraget ibland läggs till vissa livsmedel som smakämne. Det kan hittas i tuggummi, glass, läsk och choklad. Denna ingrediens är ofta till läsk, juice och energidrycker för att hjälpa till att minska trötthet och öka energinivåer. Det är också tänkt att öka kognitiva minnet och förbättra mental vakenhet. Vissa spannmål och makt barer kan också innehålla guarana utsäde utdraget som både ett smakämne och en energi booster.

Förutom sin roll som energiförstärkare är guarana används också i ett antal kosttillskott och viktminskning planer. Fabrikens naturliga aptit undertrycka egenskaper, i kombination med dess förmåga att öka uthålligheten, gör guarana en populär ingrediens i många bantningspiller, kosttillskott och andra produkter viktminskning. Guarana utsäde extrakt hjälper främja viktminskning genom att kontrollera aptiten och öka ämnesomsättningen så att fler kalorier kan brännas i en snabbare takt.

Ungefär som koffein, kan guaranin vara fördelaktig i att hjälpa till att behandla olika åkommor. Några av dess medicinska egenskaper inkluderar behandla huvudvärk, lindra värk i samband med artrit, och hämma vissa allergier. Guarana kan också användas för att reducera intestinal gas och främja matsmältningen.

Viss försiktighet bör iakttas när konsumerar någon produkt med guarana utsäde utdraget. Biverkningar kan inkludera sömnlöshet, ångest, irritabilitet, illamående, hyperaktivitet, och ett ökat behov av att urinera. Guarana utsäde utdraget innehåller också blodförtunnande egenskaper. Extra försiktighet bör tas av gravida kvinnor och personer utsatta för blodproppar. Vid användning i kombination med acetylsalicylsyra eller blodförtunnande mediciner, kan guarana fröextrakt vara extremt farligt.

  • Människor som är hemma i Amazonas avrinningsområde har länge använt guarana utsäde utdraget som ett njutningsmedel.
  • Guarana fröextrakt tas från tropiska guarana bär.
  • Tuggummi innehåller guarana utsäde utdraget.
  • Vissa energidrycker innehåller guarana utsäde utdraget.