Vad är det London Gun?

July 4

Den största vapnet någonsin byggts, med åtminstone en faktor 3, är V-3, även känd som London Gun. Minst två av dessa vapen byggdes av Nazityskland och sätta i bunkrar i kritklippor i Mimoyecques, Frankrike. Det är en vanlig missuppfattning att kanonerna aldrig byggdes; de var, även om hela komplexet, som ursprungligen var tänkt att hålla fem pistoler, avslutades aldrig på grund av allierades bombningar.

Den V-3 kanoner, kodnamnet Hochdruckpumpe, "högtryckspump" eller Tausendfüßler, som betyder "millipede," använt en serie av T-korsningar fyllda med avgifter tidsinställda att explodera precis som skalet passerade längs varje segment av den 460 ft. (140 m) fat. Detta tillåts utskjutningshastigheter på över 4920 ft. / S (1500 m / s) för en £ 308,6. (140 kg) skal, vilket ger en räckvidd på över 102,5 miles (165 km). V-3s, byggd på en fast vinkel på 30 ° i klippan, var avsedda att slå London, därav deras alternativt namn. Som av 2007, är London Gun särklass största vapnet ännu byggts.

Konstruktion på London Gun började i september 1943 av slavarbetare. Hitler beordrade kanonerna byggt som ett terrorvapen för att förstärka den V-1 och V-2 raketerna som går före tyska militären, vilket fruktade platsen valdes var för känslig för bombningarna. Den krita Klippan håller London Gun var 98 ft. (30 m) lång, och skyddas av en 16 ft. (5 m) tjock betongkupol. Betongen var så tjock att även de £ 11.905 (5.400 kg) Tallboy Penetrator bomber används av de allierade visade värdelös i början.

Informeras om tidiga byggandet av London Gun nästan omedelbart av den franska motståndsrörelsen, började de allierade bomba November 1943, bara två månader efter började byggas. Den 6 juli 1944 tre Tallboys, rent av en slump, gjorde det ner axlarna som används för att innehålla eldrör, når den lägre nivån på de komplexa och dödar dussintals arbetare. Arbetet på London Gun stoppas vid denna punkt, men omedvetna om deras framgång, de allierade fortsatte attackera bunkern med hjälp av radiostyrda flygplan kamikaze eskorteras av controller plan. Tyvärr denna strategi slutade dödligt, och flera allierade piloter, däribland brodern av en framtida president, Joseph P. Kennedy, Jr, dödades i attacker på komplexet.

Andra mycket stora kanoner inkluderar järnvägskanoner Schwerer Gustav och Dora, som byggdes av Krupp företaget, som var de största artilleripjäser någonsin ställt med en armé under krigstid. Med en vikt på 2,963,012.8 lbs. (1344 ton), de kunde avfyra en £ 15.432 (7 ton) skal över en sträcka på 23 miles (37 km), och spelade en aktiv roll under andra världskriget. Den största vapnet någonsin planeras för byggande var "Big Babylon" supergun, beställd av Saddam Hussein, som var att vara cirka 500 ft. (156 meter) lång, med ett hål på över 3 m. (1 m), kan lansera en projektil i bana och därigenom kunna slå helst på jordklotet. Planer på att bygga denna pistol föll isär när dess designer mördades.

  • Adolf Hitler beordrade skapandet av London Gun.