Vad är en Lassi?

July 10

Lassi är en traditionell kyld dryck från Indien som är gjord med yoghurt eller filmjölk och ett sortiment av aromer. Många indiska restauranger erbjuder drycken på sina menyer, eftersom det är en populär ackompanjemang till kryddig indisk mat. Det kan också göras hemma med hjälp av en mixer eller en uppsättning Eggbeaters. Vissa marknader säljer också yoghurt dryck i färdigförpackade behållare för bekvämlighet, och den är tillgänglig på många vägarna står i Indien.

Enligt historiska texter, lassi och dess olika former har upprättats i århundraden. Specialversioner med ingredienser som honung används i vissa hinduiska ritualer, och ayurvediska utövare kan ordinera lassi för att behandla särskilda villkor. En av de vanligaste ingredienserna i drycken är rostade kummin, som är tänkt att hjälpa matsmältningen. Andra speciella ingredienser får användas i ayurvediska drycker också, beroende på patientens tillstånd.

Från en rent praktisk synvinkel, är lassi ett utmärkt komplement för varm mat. Yoghurt och andra mejeriprodukter kan hjälpa dämpa hetta chili för diners som inte är vana vid dem, och yoghurt kommer också gjort det lättare att smälta kryddstark mat. Lassi är också helt enkelt kylning och uppfriskande, och det kan konsumeras på egen samt vara berusad med mat.

Konsistensen av lassi varierar. De flesta människor gör det med varierande proportioner av yoghurt och vatten, så vissa drycker är mycket tjock och chunky, medan andra kan vara mer tunn. Drycken kan göras ännu kallare genom att hällas över is, och några kockar gillar att råga med clotted cream för att skapa en extra rik smak. Det kan också göras med kärnmjölk för mer syrlighet, eller ingredienser som kokos eller sojamjölk kan användas för veganer eller personer med laktosintolerans. De kryddor som används kan variera kraftigt; De kan omfatta spiskummin, gurkmeja, markchilipulver, muskotblomma och kardemumma.

Förutom att vara blandad med kryddor, kan denna dryck också blandas med frukt. Mango lassi är en av de mest populära formerna, även om andra frukter kan användas lika väl. Vissa kockar kan också lägga saker som vitlök eller grönsaker för en mer välsmakande ta på denna populära dryck. I vissa regioner är det möjligt att hitta söta lassi, vilket kan vara smaksatt med ingredienser som honung eller socker och rosenvatten och andra delikata, söta smaker.

  • Mango lassi är populärt i Indien och södra Asien.
  • Lassi görs med yoghurt.
  • Lassi är ett bra komplement till kryddstark mat, vilket är varför det som erbjuds av många indiska restauranger.
  • En salta lassi kan kryddas med kryddor som gurkmeja.
  • Kardemumma används ofta för att krydda lassi.
  • När du gör en lassi, kan sojamjölk användas för att göra drycken för veganer eller de som är laktosintoleranta.