Vilka är några av de olika styckningsdelar av Steak?

July 17

I en restaurang eller livsmedelsbutik, hittar du många olika styckningsdelar av biff. Även en hel del olika styckningsdelar kan komma från samma djur, kommer de att vara betydligt annorlunda i smak, konsistens och form.

En av de mest populära styckningsdelar av biff är filet mignon, som det kallas i USA. I Storbritannien, är snittet kallas en "filé biff." Dessa nedskärningar kommer från muskel området nära ryggraden av en ko, vilket är mycket anbud. Normalt kommer en ko producerar mellan 4 och 6 pounds (mellan 1,8 och 2,7 kg) filet mignon, som skärs i två långa rörliknande former. Dessa rör kan sedan skäras i skivor flera inches tjock, och grillad, vita, eller stekt. Detta är vanligtvis den dyraste typen av biff, och kan kosta över $ 30 $ (USD) per portion i en restaurang.

Remsan biff, som ibland kallas New York strip steak, är en annan av de bästa nedskärningarna. I Storbritannien kallas det "rostbiff." Liksom filet mignon, är det en extremt anbud styckningsdel, och kommer från den korta ryggen av kon. När benet och en del av filén är fäst på remsan biff, kallas det en T-bone steak.

Rib eye steak, som också kallas Delmonico biff eller Scotch filé i Australien, är en annan av premiumstyckningsdelar av biff, och kan vara ganska dyrt att köpa. Denna köttet kommer från revbenet området, och är samma kött som används i en främsta rib grillat. Eftersom denna nedskärning innehåller mer fett än de flesta andra biffar är det känt för att vara otroligt smakrika.

En annan nedskärning av biff kallas en flanken biff, som kommer från magen muskeln i kon. Det är mycket tuffare än remsor biff eller filet mignon, vilket också gör det mycket billigare att köpa. Flank biff ofta framställes i en marinad, som hjälper till att möra köttet före tillagning. Det kan vara stekt, grillad eller stekt, eller kan skäras i tunna strimlor för uppståndelse FRJ måltider. Flanken biff är en av de mest populära nedskärningar som används i kinesisk kokkonst.

En annan av de billigaste styckningsdelar av biff är chuck biff, som kommer från överarmsmuskeln på kon. Chuck biff är i allmänhet relativt tjock, men kan bli mycket tufft. Det är bäst när långsamt kokta eller bräserad, eller när hackade i mindre bitar för en stek. Större bitar av chuck biff säljs som stekar, som kan användas för att göra potten grillat.

  • Rumpstek är typiskt en billig nedskärning av nötkött som smakar bäst när det är kokt långsamt.
  • Porter biff kommer från den korta loga av en ko.
  • En grillad biff.
  • En New York strip steak.
  • En filet mignon är en mycket dyr, magert nedskärning av kött med mycket lite marmorering.