Vad är lön kvarstad Undantag?

July 11

Lön kvarstad är ett sätt att tvinga betalningar från en gäldenär genom att ta bort betalningar direkt från någon inkomst gäldenären mottar. Utmätning kan användas för att betala av skulder till kreditkort och finansiella företag, vårdinrättningar och barn eller makar stöd. Det finns vissa typer av inkomster som kan vara berättigade till kvarstad, så kallade lön kvarstad undantag. Dessa undantag kan variera mellan jurisdiktioner, men omfattar i allmänhet ett minimibelopp som garanteras till gäldenären för uppehälle, samt inkomster genom vissa typer av konton.

Den vanligaste typen av lön kvarstad undantag är avsedda att säkerställa att en gäldenär har fortfarande tillräckligt med pengar för att leva på. Lagar varierar från region på exakt vad som utgör en beboelig inkomst; USA: s federala lag undantar kvarstad på inkomst under 30 gånger den federala minimilönen. Detta innebär att om den federala minimilönen var $ 10 $ (USD) per timme, vecka lönerna vid eller under $ 300 USD skulle anses lön kvarstad undantag. Enskilda delstater i USA, dock ofta har lagar som tillåter olika nivåer av lön kvarstad undantag som är tillåtet så länge som den federala lagen har företräde.

Förutom att leva lön kvarstad undantag, andra former av inkomst som kan undantas ofta ingår statlig assistans intäkter, såsom social trygghet eller välbefinnande. I vissa regioner, funktionshinder, pension, livränta och död förmånsbetalningar är också helt eller delvis undantagna. Dessa undantag att skydda äldre, funktionshindrade, och utblottade från att vara helt i händerna på borgenärerna. Genom att skydda dessa inkomstkällor, regeringar försöka se till att de mest utsatta medborgarna fortfarande ta emot en beboelig inkomst.

I många fall, till lön kvarstad undantag än regelbunden inkomst behov beviljas genom en petition. Gäldenären måste visa varför han eller hon förtjänar undantaget, annars kan det vara öppet för kvarstad. Denna typ av lag hjälper till att förhindra situationer där en person gör tillräckliga inkomster från källor som livränta för att betala av skulder, men väljer att inte av någon anledning. Varje region kan ha särskilda lagar som detalj hur en ansökan om undantag görs; domstolstjänstemän kan också ha möjlighet att förse gäldenär med petition material.

Vissa typer av lön kvarstad undantag gäller för arbetstagarens ersättning, arbetslöshetsersättning, och pensionskonton. I vissa fall, denna typ av undantag gäller endast de konton innan de betalas ut till gäldenären. Om till exempel, en person hade en IRA-konto som ännu inte hade mognat, kan medlen inuti kontot skyddas från utmätning enligt lag. Om gäldenären inkasserades på kontot och började ta utbetalningar, kan medlen vara öppna för kvarstad.

  • Lön kvarstad undantag gäller normalt olycksfalls.