Vad är en Lemon Scented Gum?

July 11

En citron doftande tuggummi är ett högt träd som når en höjd av (51 m) ca 168 meter. Det bär det vetenskapliga namnet Corymbia citriodora, men det är också känd som Eucalyptus citriodora. Citron vädrade tuggummi är infödd till tropiska och tempererade områden i nordöstra Australien. Stammen är rak och jämn med en pudrig bark som kan variera i färg från blekt vit till ljusgrå, spräcklig med oregelbundna fläckar. Detta träd har en luftig kapell som innehåller smala, lans-formade, ljusgröna blad som är citrondoftande.

I sin naturliga miljö, vädrade citron tuggummi blommar på vintern, men i odling det blommar under sen vinter till tidig vår. Blommorna är inte lätt att se och börja som små gröna knoppar som så småningom öppna för att avslöja en krämig vit färg. Efter blomning, blommorna utveckla woody frökapslar som är formade som urnor.

Den vanliga metoden av föröknings citron doftande tuggummi är genom att plantera sina frön under våren. Dessa frön är oftast utspridda på ytan av en ingjutning mix innehållande torv, lerjord och grov sand. Gödsel är inte nödvändigt eftersom detta träd växer även i jord med mycket dåliga näringsämnen.

På grund av sin tolerans torka, är små till måttliga mängder vatten som krävs för anläggningen att frodas. När inlagt, är tillväxten av citron doftande tuggummi normalt kontrolleras av beskärning och omplantering det efter sina blommor blomma. Detta träd är sårbar för frost, speciellt när unga, och får inte utsättas för temperaturer under 50 ° F (10 ° C).

Det finns ett brett spektrum av användningsområden för citrondoftande tuggummi; till exempel, en del människor, kenyaner i synnerhet gynnar trädet för sin produktion av honung. En eterisk olja kallas citronella kan utvinnas ur bladen av denna aromatisk växt. När raffinerade oljan används i parfymer, men oraffinerad olja kan användas som ingrediens i insektsmedel också. Leverans för konstruktionsvirke är också en av de viktiga användningsområden för citrondoftande tuggummi. Dessutom är hortikultur ett populärt program inte bara i sin naturliga miljö, men också i andra delar av världen.

Platsen där detta träd ska planteras måste noggrant valts på grund av sin storlek. Om planterade i parker, kan trädets stora lemmar skada konstruktioner eller människor om de faller. Dess starka, sprider rotsystem skulle också innebära allvarliga problem till rör om de planteras nära bostads- och affärsområden.

  • Handfull torv, vilket är bra för citrondoftande tuggummi.