Vad är Pajeon?

July 9

Pajeon är en koreansk mat som innehåller gröna lökar som sin primära ingrediensen. Det är en typ av pannkaka eller omelett som i sin mest grundläggande form, innehåller inget annat än mjöl, vatten och grön lök. Variationer av receptet kan emellertid inkludera ägg, skaldjur, kimchi eller andra grönsaker. De enkla förberedelser och snabb koktider gör skålen mycket populär som en middagstid mellanmål eller som en del av ett större urval av livsmedel under en middag presentation. När serveras, kan pajeon åtföljas av ris, tofu, vinäger doppa såser, eller det kan strös med hackat fläskkött.

Den enklaste smeten för att göra pajeon består av vatten och mjöl. Vattnet hålls mycket kallt så det hjälper pannkakan blir skarpare när den tillagas. Mjölet som används kan vara vitt mjöl, rismjöl eller bovetemjöl, den senare som används i vissa områden i Sydkorea. I vissa versioner av skålen, också förberett klibbig ris läggs till smeten för att ge det mer struktur.

Även om det inte kallas för i varje pajeon recept, kan ett ägg tillsättas till skålen på olika sätt. Det kan vara slagen och piskas in i vatten och mjöl smet, vilket ger mer vikt och lite mer höjd till skålen. En mer traditionell metod att tillsätta ägg i vissa regioner är att hälla en vispat ägg över toppen av den kokta pannkaka medan den fortfarande är i pannan, så att den kan bilda ett enda, tunt skikt på toppen.

Matlagning pajeon startar genom att lägga ingredienserna till en het panna med lite olja. Den klassiska maträtten använder bara grön lök som antingen hackad i bitar eller arrangerade sida vid sida i ett lager i pannan när hela. De kokas tills genomvarmt. Alla andra ingredienser, såsom ostron, musslor, kimchi, tofu eller mung böngroddar också läggs till pannan och fick värmas igenom.

Smeten hälls över ingredienserna i pannan. Värmen kommer att bringa pajeon smeten för att ställa in som kockar, som bildar en brun skorpa på botten. När den har nästan kokta hela vägen igenom, är hela pannkaka vänt i pannan och får laga mat på den motsatta sidan. När den andra sidan har fått lite färg, är skålen gjort.

Pannkakor kan antingen kokas i små enskilda skivor eller till en enda stor en som är skuren i enskilda skivor. Pajeon brukar serveras med en avbländande sås som kan vara mycket varm eller en kryddig kombination av grön lök, vinäger och soja. Det kan också åtföljas av ris eller stekt tofu.

  • Ägg kan vara en ingrediens som används i pajeon, en koreansk mat som liknar en pannkaka eller omelett.
  • Mjöl från bovete anläggning kan användas för att göra pajeon.
  • Mung böngroddar, som ofta ingår i pajeon.