Varför Gör skräppost har en massa felstavningar?

August 26

Även om Internet har revolutionerat sättet vi lever, har det också skapat en helt ny uppsättning av irritationsmomenten för kunniga webbsurfare. Skräppost, oönskad skräppost Hawking gratis porr, billig Viagra, eller rabatt försäkring bil, kan snabbt täppa upp din inkorg. I själva verket, en del experter tror att nästan 80% av e-sänds varje dag kan klassas som spam. Om du använder e-post i hela din arbetsdag, kan hantera skräppost verka som en överväldigande uppgift.

Företag som skickar skräppost till intet ont anande internetanvändare har flera olika metoder de använder för att samla in e-postadresser. Vissa spammare köper kundlistor från stora företag, medan andra använder datorer som är programmerade att automatiskt skörda e-postadresser från webbplatser och diskussionsgrupper. I vissa fall kommer spammare bara slumpmässigt generera adresskombinationer i hopp om att nå ett aktivt e-postkonto.

Tyvärr har de företag som skickar skräppost utvecklat flera olika knep för att kringgå även de mest sofistikerade spamfilter och spam blockerare. Anti-spam programvara fungerar genom att analysera texten i ett e-post för sökord som anger ämnet för meddelandet. Avsikt stava fel ord låter skräppost att slinka igenom sprickor utan att permanent skymma textens innebörd. En annan vanlig taktik är att använda substitutioner såsom antalet "0" för bokstaven "o" - ". Free m0rtgage qu0tes" stavning "fria inteckning citat" som

Om du får skräppost som verkar vara fullständig rappakalja, kan du anta meddelandet skrevs ursprungligen på ett främmande språk. Internet har öppnat nya möjligheter för globala entreprenörer, däribland spammare. Men de flesta datorer i engelsktalande länder kan inte visa de unika tecken som används i kinesiska eller japanska text. Vanligen kommer e-postprogram helt enkelt göra dessa spam-mail som ett virrvarr av slumpmässiga bokstäver, lådor, sol symboler och uppåt ner frågetecken.

Medan skräppost är nästan omöjligt att eliminera, kan du bidra till att minska antalet oönskade e-postmeddelanden du får genom att ta några enkla försiktighetsåtgärder. Lär dig hur ditt e-postkonto hanterar spam, så att du kan dra full nytta av tillgängliga spamfilter och spam blockerare. Ge inte ditt arbete eller skola e-postadress till någon på nätet; upprätta ett separat e-postkonto som ska användas för att besvara online-undersökningar eller publicera på Internet anslagstavlor. Stäng av datorn auto kvitto bekräftelse funktionen och aldrig personligen svara på ett spam e-post, eftersom du bara ska ge spammaren bekräftelse på att din e-postadress är aktiv. Slutligen, investera i en brandvägg för ytterligare säkerhet på Internet.

  • Experter tror att 80% av e-post sänds varje dag kan klassificeras som spam.
  • Spam kan snabbt täppa en persons inkorg, och kan innehålla felstavningar och symboler som indikerar det att ursprungligen skriven på ett främmande språk.
  • Internet erbjuder nya och lukrativa möjligheter för globala entreprenörer, däribland spammare.
  • Vissa företag har utvecklat knep för att undgå ens avancerade spam blockerare.