Vad är en våt uppsättning?

August 22

En våt uppsättning är en metod för styling hår medan det är vått, genom att linda håret runt papiljotter, eller rullar, eller skapa pin curls. När håret är inställd, är det antingen får lufttorka eller torkas under en huva torktumlare, som cirkulerar varm luft för att hjälpa förånga vattnet. När håret är helt torrt, det är stylad med hjälp av fingrar, kammar eller borstar. Eftersom håret går från vått till helt torr i samma position, våta apparater är oftast ganska långvarig.

Den våta set var mest populära under 1950 och 1960 innan handhållna elektriska hår apparater, såsom slag torkar och locktänger, blev allmänt tillgänglig. Tekniken är dock fortfarande används idag för att uppnå en vintage look. Våta uppsättningar är också oftast mindre skadliga för håret än elektriska apparater, vilket ställe relativt hög värme direkt på håret. En våt set är också ett sätt att tillfälligt ge curl och rörelse till håret utan användning av starka kemikalier, såsom permanent våg lösning.

Magnetiska plastrullar ger ofta den jämn set men kräver användning av clips för att hålla dem på plats. Kardborreband rullar, även känd som borstrullar, hålla sig till håret och behöver inte nödvändigtvis klipp, även om det ibland plast plockar används för att fästa en till en annan och hålla dem på plats. Rullar finns i olika storlekar, och i allmänhet bör väljas utifrån längden på håret och önskad storlek på curl. När du gör en våt set, bör håret gå runt rullen två eller tre gånger för den starkaste curl.

Efter håret schampon och handdukstorkat, är det redo för en våt uppsättning. Tillämpningen av en liten mängd av styling lotion eller gel till varje avsnitt som det rullas får göra håret lättare att arbeta med och ger stilen extra hållkraft. Håret är vanligtvis kammat och lindas runt papiljotter så smidigt som möjligt, hålla ändarna väldigt smidig att undvika fiskekrokar, eller raka områden nära hårtopparna. Försiktighet bör vidtas för att prydligt avsnitt håret och inte lägga för mycket på varje rulle, eller det kan ta lång tid att torka. Om håret är för kort för att lindas runt en rulle, kan den formas till ett stift curl och hålls mot huvudet med en klämma. Pin lockar används också ibland nära öronen och i nacken.

Att låta en våt uppsättning lufttorka orsakar minsta skada på håret, men vanligtvis tar mest tid, oftast hela dagen eller hela natten. Eftersom sova på rullarna kan vara mycket obehagligt och bär dem hela dagen är i allmänhet inte praktiskt, de flesta väljer att sitta under en huva tork för att påskynda processen. Hood torktumlare kan antingen vara svårt som de i en salong, eller mjuka som en duschmössa. Värmen ska normalt vara inställd på medium, inte hög, och uppsättningen ska svalna innan rullarna tas bort, vilket gör att håret är helt torrt.

Det finns många alternativ när styling en våt uppsättning. Att bara köra fingrarna genom det kan separera lockarna lite men behålla mönstret. Det kan också lätt borstad för att skapa en fullständig, vågig stil, eller noga borstas för att få en rakare utseende med volym. Lite hårspray kan hålla stilen längre.

Genom att variera storleken på rullarna, deras mönster och placering, och vilken typ av styling produkter används, kan många olika frisyrer skapas med en våt uppsättning. Denna styling teknik är också mycket förlåtande. Om resultatet inte är helt rätt, kan den tvättas ut och gjort om igen.

  • För att förhindra trasiga och skadat hår, alltid försiktigt bort alla typer av hår rulle.
  • Under en våt uppsättning, är vått hår lindas runt valsar eller en locktång.