Hur ETFs Skiljer sig från placeringsfonder

September 9

Vid första anblicken kan en börshandlad fond (ETF) verkar väldigt lik en fond. När allt som ETF: er, fonder utgör även korgar av aktier eller obligationer. De två, emellertid, är definitivt inte tvillingar. Kanske inte ens syskon. Kusiner är mer som det. Här är några av de stora skillnaderna mellan börshandlade fonder och fonder:

  • ETF: er köps och säljs precis som aktier (genom en mäklarfirma, antingen per telefon eller på nätet), och deras pris kan ändras från sekund till sekund. Fond beställningar kan göras under dagen, men den faktiska handeln inte sker förrän efter marknaderna stänger.
  • ETF: er har en tendens att representera index - hela marknader eller marknadssegment - och cheferna för de börshandlade fonderna tenderar att göra mycket lite handel med värdepapper i ETF. (De ETF: er är passivt förvaltad.)
  • Även om de kräver att du betalar mindre handelsavgifter, ETF: er vind brukar kosta dig mycket mindre än en fond eftersom de pågående förvaltningsavgifter är oftast mycket mindre, och det finns aldrig en last (en entré eller utträdesavgift, ibland en orimliga en) som det finns med några fonder.
  • På grund av låg portföljomsättning och även hur de är strukturerade, investeringsvinster på ETF: er brukar beskattas mer försiktigt än de vinster på fonder.

Följande tabell ger en snabb titt på några sätt att investeringar i ETFer skiljer sig från att investera i fonder.

ETF Fonder
Prissatt, köpte och sålde under hela dagen? Ja Ingen
Erbjud vissa investeringar diversifiering? Ja Ja
Finns det en minsta investering? Ingen Ja
Köpt via en mäklare eller online mäklar? Ja Ja
Vill du betala en avgift eller kommission för att göra en handel? Ofta Ibland
Kan man köpa / sälj alternativ? Ja Ingen
Indexerad (passivt förvaltad)? Typiskt Atypiskt
Kan du tjäna pengar eller förlora pengar? Ja Ja