Är skidor eller snowboard farligare?

September 10

Snö sport i allmänhet delar många inneboende risker, och både skidor och snowboard affär med mycket av samma terräng och utmaningar. Med lämpliga försiktighetsåtgärder, kan skidor eller snowboard vara en relativt säker verksamhet, men de är båda förknippade med fara som kan leda till skador eller dödsfall. Med andra ord, kan båda verksamheterna vara ganska farligt, men med säkerhet i åtanke, kan vem som helst njuta av skidåkning eller snowboard säkert.

Det första och enklaste sättet att garantera din säkerhet medan du njuter antingen skidor eller snowboard är att köpa en bra hjälm. Se till att hjälmen sitter tätt men inte obehagligt och har en hakrem som kommer att säkra hjälmen till huvudet i händelse av ett fall. Vid höga hastigheter, kan en huvudattrapp orsaka allvarliga skador, bland annat hjärnskakningar eller skallfrakturer; en hjälm är en god investering mot att förhindra allvarlig skallskada.

Höga hastigheter är en del av spelet i endera idrott. Därför, oavsett vilken sport du bestämmer är rätt för dig, är det absolut nödvändigt att åka skidor eller snowboard i dina förmågor. Se till att du har möjlighet att kontrollera din hastighet och bromsa efter behag, och alltid hålla i minnet att det uppförsbacke skidåkare eller snowboardåkare är ansvarig för att undvika de utförsåkare och snowboardåkare. Håll utkik efter hinder framför och på sidorna av dig hela tiden och se till att åka skidor inom din förmåga - inte gå fortare än du är bekväm att gå.

Även skador är vanliga om skidor eller snowboard, det finns vissa skillnader i vilka typer av fallen du tar. Eftersom en snowboard kräver båda fötterna är monterade på samma objekt, har en snowboardåkare att arbeta hårdare för att göra snabba vändningar. Därför att en nödsituation tur undvika ett objekt eller en annan person kan vara svårare än det skulle på ett par skidor, som tillåter oberoende rörelse mellan dina två fötter. Snowboardåkare har också en tendens att falla direkt framåt eller bakåt, utsätta handleder och ansikte mot extrem skada samt svanskotan, ryggraden och huvudet. Skidåkare tenderar att falla till deras sidor, vilket minskar risken för skador på de ovan nämnda kroppsdelar men att utsätta dem för höft, knä och axelskada.

Om du är ny på skidor eller snowboard, ta en lektion kan kraftigt minska din risk för skada. De flesta instruktörer kommer inte bara lära ut grundläggande eller avancerade färdigheter som kommer att förbättra din förmåga, men de kommer också att visa dig hur man kan förebygga skador. En av de viktigaste färdigheter skidor eller snowboard instruktörer lär är hur man falla på rätt och därmed undvika de farligaste och vanliga situationer som leder till personskador.

  • Målmedvetet faller medan skidåkning är lättare att göra än när snowboard för att förhindra en olycka.
  • Snabba vändningar är tuffare för en snowboardåkare.