Vad är skillnaden mellan en Design Patent och en Utility Patent?

September 13

Skillnaden mellan ett designpatent och ett verktyg patent är att en design patent skyddar dekorativt motiv, konfiguration, förbättrad dekorativt utseende, eller form av en uppfinning. Detta patent är lämpligt när basprodukt redan finns på marknaden och lämnas inte förbättras i funktion, men bara i stil. Till exempel, designer glasögon, de ursprungliga Coca-Cola-flaskor, och "Pet Rocks" skulle ha alla skyddats med designpatent. En amerikansk design patent varar i 14 år.

Ett verktyg patent skyddar någon ny uppfinning eller funktionella förbättringar på befintliga uppfinningar. Detta kan vara till en produkt, maskin, en process, eller till och med materialkomposition. Till exempel går från LED-teknik till OLED skulle kräva ett nytt verktyg patent. I detta fall kan materialet i de Ijusemitterande dioderna har gått från det syntetiska material som används i lysdioder för att organiskt material i OLED. Andra exempel skulle vara en bättre förgasare, en ny typ av självfäst blöja eller ett nytt recept.

Livslängden för ett amerikanskt verktyg patent varar 20 år från ansökningsdagen förutsatt att patent beviljas, men ägaren av patentet måste betala underhållsavgifter till United States Patent and Trademark Office (USPTO) att hålla ett verktyg patent från löper ut. Dessa avgifter betalas i 3½, 7½ och 11½ år och uppgår till ungefär $ 3500 $ för privatpersoner och småföretag.

Innan ansökan om ett verktyg patent du kanske överväga att lämna in en provisorisk verktyg program, vilket kommer att sätta en ingivningsdag för verktyg patent ett år framåt. Detta gör att du ett år för att testa intresset för din uppfinning eller anskaffa kapital. Om det i ett år som du väljer att inte fullfölja, programmet löper ut helt enkelt. Om du vill gå framåt kommer du att lämna in en icke-provisorisk verktyg patent, vilket är samma sak som ett verktyg patent. Denna väg ger i huvudsak ytterligare ett år av patentsökt status och skyddar dig från att spendera pengar på ett patent för en uppfinning som inte är lönsamt.

När du har ansökt om ett icke-provisorisk patentansökan - oavsett om efter en provisorisk patentansökan eller inte - du kommer att utfärdas patentsökt status tills patentet beviljas, vilket kan ta upp till 24 månader.

Några idéer kan kräva flera patent, inklusive både ett verktyg och ett designpatent, eller till och med flera patent nytta om, till exempel, är flera funktionella förbättringar som gjorts i en process eller produkt.

För att skydda din uppfinning i andra länder måste du lämna en internationell patentansökan enligt Patent Cooperation Treaty (PCT). Även om detta inte ger dig ett internationellt patent det fördröjer bekostnad av arkivering i andra länder så att du mer tid för att komma åt möjligheten att sälja din uppfinning utomlands. Lagar under PCT kan du lämna in en enda internationell patentansökan som tillfälligt kommer att skydda din uppfinning i upp till 117 länder så länge som 2½ år. Utländska patent bör diskuteras med ett registrerat patentombud.

Många människor som vill erhålla patent är frestad att använda så kallade "idé företag" som tar ut en avgift för att utveckla potentiella leads för din uppfinning. De flesta patentombud kommer att varna dig bort från de allra flesta av dessa företag, som kommer konsument vakthund grupper. Istället, när en uppfinning skyddas av patentsökt status, eller patent, många insiders föreslår deltar mässor med en prototyp för att söka livskraftiga leder själv.

Patent kan skydda uppfinnaren från att förlora miljontals dollar, bör en uppfinning vara framgångsrika. Av denna anledning rekommenderas att alla som söker ett patent säkra tjänster av en registrerad patentombud, vars första steg kommer att genomföra en grundlig sökning för att se om någon redan har patenterat din idé eller uppfinning.

Att genomföra en preliminär sökning, så kan du besöka sökandet delen av USPTO (http://www.uspto.gov/patft/). Ange ett sökord för att få upp resultaten, klicka på ett patent för att visa det. Genom att läsa några patent kan du få en uppfattning om hur engagerade de är och varför en advokat är en bra idé. USPTO kan också hjälpa dig att hitta patentombud i ditt område.

Skaffa utility patent är ganska dyra och kan kosta upp till $ 8000 $ eller mer, med advokatarvoden. Design patent kommer att bli mindre. USPTO webbplats innehåller prislista (men det inkluderar inte advokatkostnader).

  • En design patent skulle kunna användas för att skydda designer glasögon, eftersom basprodukt redan finns på marknaden.
  • Ett nytt recept skulle skyddas av ett verktyg patent, eftersom det är en original- skapelse.
  • Original Coca-Cola-flaskor skyddades av designpatent.