Rengöring garage Golv

November 27

Om det finns ett område i hus som är mest sannolikt att gå utan en vanlig rengöring, är det förmodligen i garaget. Smuts, damm och skräp alla kallar garaget hemma, och du är mindre benägna att vilja städa här rummet eftersom du inte kan spendera mycket tid här.

Med tiden kan dock garaget golvet börjar se ganska äckligt om det försummas. Med smuts ansamlas och olja och spill samlas på golvet, kan garaget börja titta lite skrämmande.

Det finns ingen anledning att låta garaget golvet ser ut som en mardröm. Med lite ansträngning kan du få golvet i ditt garage ser rent och snyggt.

Om du är redo att rengöra ditt garage golv, prova följande tips för bästa resultat:

  • Ta bort alla bilar från garaget. Du kommer inte att kunna få till alla delar av golvet om inte garaget är tomt. Ta också bort alla andra objekt som cyklar eller förvaringslådor som kan komma i din väg.
  • Den första delen av reningsprocessen är att sopa ut hela garaget ordentligt. Använd en bred kvast för att få denna del av jobbet gjort snabbare.
  • Den svåraste delen av garaget för att rengöra är oftast oljefläckar kvar av bilar. Dessa finns i nästan alla garage, och de kan vara jobbigt att ta bort. Det finns dock några olika metoder du kan prova. Försök först diskmedel eller tvättmedel och låt det sitta på plats i flera minuter. Tillsätt lite vatten och skrubba fläcken tills olje hissar. En annan möjlighet är att hälla lite bakpulver på oljefläckar att absorbera det, sedan skrubba med vatten.
  • När golvet har sopat och oljefläckar tas bort, spraya med en slang eller använda vatten med en gammal mopp att skölja bort eventuella extra smuts från golvet. Låt garaget torka ordentligt och byta bilar och andra föremål som togs bort från garaget.

Rengöring av garaget kan verka som en skrämmande knepig, men om du sveper då och då och rena oljefläckar regelbundet, bör ditt garage golv hålla ren och ser mycket trevligare. Om du vill hjälpa till att förhindra olja från att hamna på garagegolvet, överväga att lämna något i bilen, som en kartong bit, för att hålla ditt golv säker från droppar och läckor.