Vad är Laptop Försäkring?

October 24

Laptop Försäkring är en speciell typ av försäkring som är tänkt att skydda din bärbara dator och tillhörande kringutrustning bör något hända. Detta inkluderar skrivare och beroende på din försäkring kan omfatta andra externa komponenter samt programvaror. Majoriteten av försäkringsbolagen har mycket strikta riktlinjer om vad som är och inte är täckt under deras bärbara försäkringen.

Till exempel, kommer försäkringsbolaget betala för total förlust på grund av oavsiktliga skador. Om din bärbara dator stals från din låsta bilen innebär detta din laptop försäkring bör täcka det. Men om din bil var olåst vid tidpunkten för stölden skulle det inte vara täckt. Oavsiktlig skada innebär att du gjorde vad du kunde skydda din bärbara dator, men det var fortfarande skadad.

Andra saker som inte täcks av laptop försäkringar inkluderar virus, gradvis nedbrytning av din bärbara dator, skada du utsätter din laptop, eller förlust av din bärbara dator på grund av att det lämnas på en viss plats. Om du köper en bärbar dator försäkring, är det allmänt antas att du är en ansvarsfull laptop användare och hoppas att skyddas dig från det okända.

Om laptop försäkring låter som något du behöver du bör vara tveksam innan du hoppar rätt in och välja ett företag att försäkra din laptop. Det finns många saker du behöver tänka på, för att se till att du får vad du betalar för. Först, som med alla försäkringar, måste du bestämma avdragsgilla. Om din bärbara dator var billigt och din självrisk för din laptop försäkring är stor, kan det inte vara värt att få försäkringen alls.

Nästa bör du avgöra vad Försäkringskassan anser vara kringutrustning. Är din laptop försäkring kommer att täcka allt som du använder på din bärbara dator eller är bara vissa objekt omfattas? Om du reser du behöver ta reda på om det finns ett visst täckningsområde för din bärbara dator försäkring att vara aktiv. Är din försäkring aktiv hemma och i skolan eller om man tar det på en resa? Även om du har global täckning, bör du fråga om var stöld av din bärbara dator är täckt. Om den är täckt av en låst bil men inte en som är olåst, vilka är begränsningarna i bostäder och andra områden?

Varje försäkringsbolag är olika så du måste kolla i sin politik innan du väljer den rätta för dig. Ägna särskild uppmärksamhet åt den information åtgärda reklamationer. Vad har du att visa bevis på att ta emot en betalning från din bärbara dator försäkring? Behöver du ett kvitto ensam eller är ett serienummer krävs? Om den bärbara datorn lidit skada och behöver repareras, de har en lista över acceptabla servicecentra eller har du möjlighet att välja din egen? Dessutom kommer du att få en ersättare laptop tills din är fast?

Några av dessa frågor kan tyckas onödigt innan de köper din laptop försäkring, men när det blir dags att kontanter i du kommer att vara glad att du frågade och valde den perfekta försäkring som passar dina behov.

  • En bärbar dator försäkringsavtalet.
  • Laptop försäkring kan täcka stöld.
  • Laptop försäkring skyddar en dator och tillbehör om något händer.