Vad är den statliga Motto i New York?

October 26

New Yorks stats motto är "Excelsior", som på latin bokstav översätter till "någonsin uppåt." Staten motto New York antogs 1778 och är med på både statens sigill och flagga. En tolkning av ordet Excelsior i samband med sin status som New York state symbolen är att den representerar den iver av New Yorks medborgare att sträva eller nå högre mål genom hårt arbete och uthållighet.

New Yorks stats sigill bär en skildring av statens vapen, som officiellt antogs 1778. Tätningen är formad som en cirkel med en azurblå bakgrund och en mindre krets inom som bär bilden av två kvinnor som representerar frihet och rättvisa. Underneath deras fötter är ett krusat banderoll med inskription av New York state motto: "Excelsior". Ladies Frihet och rättvisa stöder en sköld med en jordglob, som i sin tur toppas av en örn. En annan intressant funktion är att den vänstra foten av frihet är uppflugen på en krona för att representera frihet från Storbritannien. På andra sidan av skärmen, är rättvisa ögonbindel, medan du håller en skala i hennes vänstra hand och ett svärd i hennes rätt att företräda rättvisa och opartiskhet.

Staten motto New York är också med på statens flagga. Flaggan antogs officiellt år 1901, mycket senare än staten sigill och vapen. Bortsett från den statliga motto New York, andra inofficiella smeknamn för staten inkluderar "The Excelsior stat" och "The Empire State", som är inspirationen till namnet på Empire State Building. Empire State Building var den högsta byggnaden i världen mellan 1931 och 1972; titeln hörde därefter till World Trade Center, tills den förstördes av bombningarna den 11 september 2001.

Andra New York officiella statliga symboler inkluderar den statliga insekt, som är den nio-prickiga nyckelpiga, den statliga fisken, vilket är bäckröding, och staten skal, som är viken kammussla. Den statliga fågeln av New York är den östlig blåsångare, vilket är en sångfågel, medan den statliga blomman av New York är rosen. Staten frukt New York är äpplet, den statliga pärla är granat, och den officiella statliga fossil är havet skorpion.

  • "Excelsior" - vilket betyder "någonsin uppåt" - är New Yorks statlig motto.