Vilka är fördelarna med akupunktur för förstoppning?

January 20

De främsta fördelarna med akupunktur för förstoppning är mindre fysisk belastning under evakueringen och mer frekventa tarmrörelser. Effekten av akupunktur har observerats i studier av toppade barn och anekdotiska bevis som akupunktörer och deras patienter. I kinesisk medicin, är orsakerna till förstoppning skrivs drifter eller brister i kroppen. Några orsaker, tror man, svarar bättre på akupunktur behandlingar än andra. I fall av allvarlig eller plötslig förstoppning, kanske orsakerna kopplas till allvarliga medicinska problem som är i behov av granskning av en läkare.

Akupunktörer skiljer vanligtvis mellan villkor överskott och brist vid ansökan akupunktur för förstoppning. Qi, uttalas "Chee," definieras som livskraften eller energi som måste flöda fritt i hela kroppen för optimal hälsa. Stagnation av denna energi kan resultera i torr avföring och svåra tarmrörelser, och man tror att stimulera energiflödet lindrar förstoppning. Om förstoppning orsakas av blodbrister, är akupunktur tros vara mindre effektiva i att ta itu med problemet, som kräver en längre behandlingstid och naturläkemedel tillskott. Villkor för extra värme och överskott som orsakar svåra eliminering, dålig andedräkt och en rodnader i ansiktet svarar oftast bra på akupunktur behandlingar.

Akupunktur för förstoppning innebär användning av akupunkturnålar och deras strategiska placering i specifika punkter i hela kroppen. Nålarna kan hållas på plats under en kort tid eller en lång varaktighet, beroende på tillståndet. Genom manuell vridning av nålarna eller överföring av milda elektriska strömmar, är energipunkter stimuleras. Utöver denna teknik kan akupunktörer använder Cupping, örter och / eller akupressur.

Fördelarna med akupunktur för förstoppning har undersökts hos barn som var förstoppad under minst sex månader. De fick fem inledande akupunktursessioner som placebo, och följande 10 akupunktursessioner tillämpade traditionella akupunkturtekniker. Resultaten visade att barnen upplevde en ökad avföring frekvens. Andra konton akupunktur effektivitet för förstoppning också har rapporterats i form av anekdotiska bevis från akupunktörer i sina privata kliniker.

Akupunktur för förstoppning innebär ibland en kombination av kost och livsstil förändringar. Patienter kan få råd att gå på toaletten så fort de känner suget i stället att fördröja processen. Dricka tillräckligt med vatten dagligen och äta tillräckligt fiber tros hjälpa tillståndet. Vissa akupunktörer avråder tar laxermedel eller colonics, eftersom dessa metoder kan störa tarmbalans. Om förstoppning kvarstår, patienter vanligen rekommenderas att se en läkare som kan utföra tester och utesluta allvarliga medicinska tillstånd.

  • Medan toppad avföring kan uppbyggd i tarmen.
  • Akupunktur kan lindra en del av stammen i samband med tarmrörelser.
  • Akupunktur för förstoppning innebär användning av akupunkturnålar och deras strategiska placering i specifika punkter i hela kroppen.
  • En akupunktör kan använda till assiste någon med förstoppning.
  • Syftet med akupunktur är att stimulera flödet av livsenergi, även känd som qi.
  • Tillfällig förstoppning i allmänhet ingen anledning till oro.