Vad Är Kysk Berry Extract?

January 18

Kyska bär extrakt är ett kosttillskott som kommer från bär av kysk berry trädet. I motsats till vad namnet antyder, är anläggningen som producerar naturligt kyska bär faktiskt en buske som också har blå och violetta blommor. Namnet "kysk berry träd" kommer från idén innehas av gamla romarna och grekerna att anläggningen var användbart för att hålla människor rena samt för att avvärja onda andar.

Idag är kyska bärprodukter användas för en mångfald av medicinska ändamål, i första hand för att reparera hormonella obalanser hos vissa kvinnor. Kosttillskott används för dem som är på väg in klimakteriet, liksom för dem som har vissa fertilitetsproblem. Till skillnad från många andra kosttillskott som används för liknande ändamål, inklusive wild yam rot och silverax, drabbar kysk berry extrakt kroppen indirekt och inte är ett hormon.

Man tror att kysk berry extrakt hjälper till att reglera hormonell obalans genom att direkt påverka hypofysen och hypotalamus. Detta resulterar i mer progesteronproduktion och mindre follikelstimulerande hormonproduktion. Eftersom många hormonella rubbningar, såsom poly-cystisk ovariesyndrom (PCOS), orsakas av hindrade progesteron produktion, kan kysk berry extrakt vara ett välgörande behandlingsalternativ.

Använda kysk berry rekommenderas under klimakteriet eftersom det hjälper hjärnan producerar planat mängder progesteron, vilket minskar en del av de oroande symptom i samband med att gå igenom denna förändring. Värmevallningar, nattliga svettningar, trötthet, och moodiness kan alla minskas genom att ta kysk bär regelbundet. Ibland kan användas i kombination med andra naturliga naturläkemedel, såsom svart eller blå silverax, men en läkare bör konsulteras innan eventuella tillägg fattas.

Antika romerska texter visar att läkare på den tiden trodde att kysk berry hjälpte en kvinna producera mer mjölk medan hon ammar. Aktuell forskning har dock visat att kysk berry extrakt faktiskt har motsatt effekt. Djur som fick kyska bär regelbundet efter förlossningen produceras mycket mindre av hormonet prolaktin, som ansvarar för korrekt mjölkproduktion. Dessa djur hade drastiskt lägre mjölk leveranser än de som fick inga tillskott.

Andra användningsområden för kysk berry extrakt kan innefatta att ge det till dem med mag upprörd. Vissa kulturer har använt tillägget för behandling gas, kolik, och smärtsamma hinder i mag-tarmkanalen. Även de gamle trodde att det var effektivt för att förhindra passioner från omkörning dem, vissa studier visar att kysk berry sirap kan, återigen, har motsatt effekt.

  • Kyska bär extrakt tros hjälpa till att reglera hormonell obalans genom att direkt påverka hypotalamus.
  • Kyska bär extrakt kan lindra symtomen vid klimakteriet, som värmevallningar.
  • Kyska bär extrakt kan hjälpa behandla kolik.
  • Kyska bär extrakt kan hjälpa progesteron produktionen.
  • En kvinna bör rådfråga sin OB / GYN innan du använder några kosttillskott för att lindra symptomen av polycystiskt ovariesyndrom (PCOS).