Vad är Whitewash?

November 19

Whitewash är en form av färg, som är tillverkad av en blandning av släckt kalk, krita, vatten, och ett sortiment av andra ingredienser. Det har använts i hundratals år för att måla olika strukturer runt om i världen, och det fortsätter att användas i vissa regioner. Den primära fördelen att rentvå är att det är mycket billigt, men det är också obeständig, tvingar människor att åter behandla vitkalkade strukturer på en frekvent basis.

Du kan också höra rentvå kallas slamfärg eller calsomine. Den släckt kalk tillverkas genom upphettning av kalksten vid höga temperaturer, förvandla det till kalciumoxid, och sedan tillsätta vatten till blandningen för att göra kalciumhydroxid. Typiskt krita läggs till som en vitmedel. De basmaterial var historiskt blandas med ett brett utbud av ingredienser som mjölk, jord ris, lim, äggvita, salt och mjöl, bland annat. För att använda rentvå, människor helt enkelt målade det på ytan som behövde kalkar.

Eftersom rentvå utsätts för koldioxid i luften, botar det, skaffa en distinkt ljus vit färg. När den appliceras först, kan rentvå tyckas ganska tunn; tålamod rekommenderas, eftersom det kommer att hårdna upp och slå fast som den härdar. Beroende på vad sättes till rentvå kan rentvå tendera att flagna eller springa i regn; tillsatsen av lim rekommenderas ofta av detta skäl, eftersom det hjälper rentvå att fastna. Göm lim flingor, tillgängliga på hantverk och byggaffärer, är idealiska för detta ändamål.

En speciell form av rentvå känd som kalktvätt görs med ren släckt kalk och inga manipulationer. Det kan få en intressant glimt på grund av små kalcitkristaller som bildar då kalktvätt botemedel. Lime tvätt ibland också för att avsluta möbler; det tenderar att penetrera mycket väl och producera en tilltalande patina.

Whitewash är idealisk för det inre av dunkla strukturer som lador, eftersom det kan lysa upp miljön och göra det lättare att se. Det är också ofta används i hemmen för att skapa en mer reflekterande miljö inne, se till att bostäder stannar ljusa, även under vintermånaderna. Fans av Mark Twain får vara medveten om att rentvå används också på staket, och det har historiskt använts på väggar också. Detta material fäster på en mängd olika ytor, och det är också möjligt att måla över den, även om den målade designen kommer flagna som rentvå slits bort.

  • Lime tvätt, en form av bortförklaring, kan användas för att avsluta möbler.
  • Whitewash kan användas på stängsel.
  • Whitewash kan vara perfekt för det inre av lador.