Hur förhindrar jag burrigt hår i Luftfuktighet?

November 12

Du kan förhindra burrigt hår i fukt genom återfukt håret riktigt bra, inte värme styling håret, och med hjälp av en anti-frizz produkt för att hålla håret på plats. Att hålla håret väl återfuktad är nyckeln till att stoppa överdriven frizz eftersom torrt, skadat hår är benägen att frizzing. I samma anda bör du minska mängden värme styling du gör på grund av hur mycket fukt det tar från håret utöver hur skadlig den kan vara. Slutligen är en anti-frizz produkt ett innehav produkt som fungerar som hårspray, men det är oftast appliceras på fuktigt hår och låt torka innan du utsätter håret för fukt.

Det kan verka kontraproduktivt intuitivt, men återfukt håret hjälper till att förhindra frissigt hår i fukt. Använd en mild schampo på natten följt av en bra sköljs ut fuktkräm. Djupt skick håret en gång i veckan i minst 30 minuter och bära en lätt leave-in balsam under dagen. Om du har problem med fet rötter, börja konditionering håret halvvägs och slutar på tips, som är den mest sårbara delen av anyoneâ € s hår. Starta halvvägs istället för vid rötterna säkerställer att den övre delen av håret, vilket är det mest hälsosamma och mest naturligt återfuktad med hårbotten oljor, inte blir fet under dagen.

Stoppa värme styling håret under sommaren för att förhindra burrigt hår i fukt. Värmestyling skadar håret, och skadat hår är mer benägna att frizzing. Använda varma verktyg på håret också ångar fukten ur det, lämnar dig med torrare, ännu mer frizz-benägen hår. Dessutom är burrigt hår mer märkbar på ben raka stilar. Om ditt hår är naturligt vågigt eller lockigt, göra utan värme styling verktyg och prova en sidohästsvans eller fläta.

När allt annat misslyckas, använda ett anti-frizz produkt för att förhindra burrigt hår i fukt. Det finns många sådana produkter, men de är vanligen avsedda att appliceras på vått eller fuktigt hår. När håret torkar, serum eller gel fungerar som hårspray för att hålla alla delar på plats. I själva verket kan hårspray också arbeta för att förhindra burrigt hår i fukt, men oftast inte, liksom att följa instruktionerna på en anti-frizz produkt. Som med de flesta andra håller hårprodukter, bör du inte förvänta att produkten ska fungera under hela dagen, speciellt om luftfuktigheten är långt över genomsnittet.

  • Styling med värmeskador hår genom att minska fukt.
  • Vissa hårspray är utformade för att hålla håret från att bli frissigt.
  • När det används på rakt hår, kommer mineralolja också öka hairâ € s eleganta konsistens genom att minska frizz och öka glans.
  • De flesta anti-frizz produkter är utformade för att användas på hår direkt efter tvätt.
  • Fuktgivande hår hjälper till att förhindra frissigt hår i fukt.