Farorna med blankning ETF

August 15

Låg korrelation mellan ETFer är viktigt eftersom det skapar en portfölj som innehåller två tillgångsklasser som går upp och ner vid olika tidpunkter. Heck, verkar det som medel att korta aktie- och obligationsmarknaderna skulle vara perfekt tillägg till en portfölj. Snacka om diversifiering!

Ah, men det finns missöden. Till exempel, när du diversifiera, du vill hitta olika tillgångsslag som rör sig i otakt, men som alla förväntas röra sig uppåt över tiden, att tjäna pengar för dig. Fonder som korta aktie- och obligationsmarknaderna inte uppfyller de långtidstest.

Visst, ibland lagren sjunka. Men i det långa loppet (beviljat, mycket lång sikt), de stiger. Om de int € t, som skulle investera på aktiemarknaden? Så i det långa loppet, skulle du förväntar dig de korta medel för att förlora pengar.

Bara om det enda sättet att tjäna pengar med dessa medel är att tiden marknaden precis rätt: att hoppa in precis som marknaden är på väg att dyka och sedan dra ut innan marknaden går upp. Lycka till! Market timing är ett riskabelt spel.

Herea € s en annan hake: Dessa korta ETF: er är utformade för att gå emot marknaden på daglig basis. Det innebär att om marknaden går ner 5 procent på onsdagen, bör din fond gå upp 5 procent (eller, om din fond är belånad, 10 procent eller 15 procent) på onsdagen.

Men matematik av detta är mycket knepigt. Denna knepigt matematik innebär att om du investerar i dessa fonder mer än en mycket kort tid, är du destinerad att förlora pengar, oavsett vilket håll marknaden rör sig!