Vad är ett personligt brev?

June 14

Ett följebrev är en en sida dokument som syftar till att införa och förklara inskickat material, såsom en jobbansökan eller en artikel för en tidskrift. Utarbetandet man kan vara utmanande arbete, eftersom det rent och elegant måste sälja den medföljande material tillsammans med dess författare. Vissa människor söka professionell hjälp för att se till att brevet är effektiv och övertygande. Medan ett följebrev kan vara den sista biten av en ansökan, är det en av de viktigaste delarna i den färdiga helhet, eftersom det blir författaren i dörren.

En välskriven följebrev uttrycker tacksamhet förväg för tiden av den person som kommer att granska materialet. Det tyder också på att läsa materialet faktiskt kommer att bli en utmärkt användning av den tiden. Kompletterande information om författaren ofta tillhandahålls för att göra författaren verkar mer mänsklig och tillgänglig, och det stängs med en upprepad tack. Normalt är kontaktinformation för författaren stressad i sista stycket, och det stängs med en formell hälsning som "vänliga hälsningar". Längst ner i brevet, är en linje för att indikera vilka material är fästa, så att läsaren kan kontrollera att bekräfta att alla de utlovade material finns närvarande.

De flesta människor tänker på detta dokument i samband med en jobbansökan. Många företag begär en att lära sig mer om potentiella sökande och att sålla bort människor utan allvarliga intresse för tjänsten. Att skriva ett personligt brev som åtföljer en jobbansökan, är forskning rekommenderas så att författaren kan referera till företagets senaste aktiviteter eller prestationer. Dessutom brevet behandlar oftast detaljerna i jobbet öppning med en linje som subtilt visar att författaren passar perfekt till positionen.

När ett brev medföljer en jobbansökan, refererar det oftast CV eller meritförteckning för författaren, i ett försök att dra läsaren i. Det är också en utmärkt plats för att ge information som inte skulle vara lämpligt för ett CV eller jobbansökan, såsom information om en senare resa till ett främmande land. Utan att vara alltför aggressiv, föreslår varje rad att personen granska det inte behöver titta på program från andra människor, eftersom denna ansökan är så perfekt.

I fallet med inlagor till tidningar och tidskrifter, ett följebrev förklarar varför pjäsen kan vara intressant. Den refererar oftast aktuella artiklar i publikationen, vilket indikerar att författaren är bekant med stil och krav för bolaget. Brevet erbjuder också en kort sammanfattning av materialet, vanligtvis skriven i en iögonfallande sätt, som en bok blurb, så att läsaren är benägen att titta på underkastelse.

  • I en jobbansökan, ett personligt brev refererar vanligtvis meritförteckning eller CV.
  • Följebrev går vanligtvis in i en sökandes arbetslivserfarenhet i större detalj än en meritförteckning.
  • Följebrev kan skickas med artiklar som en person hoppas att i en tidning publicera.
  • En välskriven locket tyder på att läsa materialet kommer att vara väl använd tid.
  • Följebrev postas med en arbetssökande CV.