Vilka är fördelarna med Microdermabrasion för porer?

June 12

För många som lider av förstorade porer, microdermabrasion för porer har många fördelar. Inte bara är det billigare och invasiv än andra metoder som används för att behandla förstorade porer, har det också färre biverkningar. Hud microdermabrasion är ett förfarande där ytskiktet kratsade bort vilket resulterar i yngre, slätare, friskare hud. Detta förfarande minimerar rynkor, fläckar och defekter orsakade av solskador, och det är också effektivt att minimera porerna. Microdermabrasion kan utföras av en läkare, på en salong, eller även hemma. Syftet med microdermabrasion för porer är att eliminera pormaskar och stimulerar produktionen av kollagen, som båda kommer att resultera i mindre, stramare porer.

Porer är små öppningar som tillåter hudfett, även kallad talg eller sebaceous olja, för att nå ytan av huden. Otillräcklig hudvård och brist på exfoliering kan orsaka porerna att bli blockerade eller pluggas upp av smuts, olja och döda hudceller, skapa pormaskar. Den naturliga storleken på en persona € s porer bestäms av många faktorer, såsom genetik, solskador och hudtyp. Personer med fet hud tenderar att ha större porer än de med normal eller torr hud. Smuts och döda hudceller fångade i porerna, dock kan göra dem större än de skulle vara naturligt.

Microdermabrasion för porer eliminerar pormaskar genom att ta bort cheferna för de pluggar som blockerar porerna. När cheferna är borta och porerna har öppnats upp, sug av microdermabrasion förfarandet suger ut härdade smuts, olja och döda hudceller fångade i porerna. Med ingenting fastnat i dem att hålla dem öppna, porerna kan återvända till sin naturliga storlek.

Ett annat syfte med microdermabrasion för porer är stimulering av kollagenproduktionen. Som person blir äldre, kan mängden kollagen hennes hud producerar minskar dramatiskt. Brist på kollagen kan inte bara göra porerna ser större än vad de är, det kan också hålla dem från att vara så hårt som de skulle kunna vara. Genom att stimulera produktionen av kollagen, hjälper microdermabrasion att förbättra Skina € s elasticitet, som håller porerna tight.

Efter att ha genomgått microdermabrasion, är det viktigt att anta en hudvårdsrutin som bidrar till att upprätthålla de positiva resultaten. Denna rutin bör omfatta tvätt regelbundet för att hålla nya smuts och hudfett från täpps till porerna. Exfoliating huden tre till fyra gånger i veckan för att avlägsna döda hudceller kommer också bidra till att förhindra pormaskar och förstorade porer.

  • Använda en exfoliant kan hjälpa rensa ut porerna.