Vad är Neon Art?

June 9

Neon konst är en relativt ny media som använder neonljus för att skapa visuellt stimulerande konstformer, ofta innehåller rörelse och interaktivitet. Som en genre, är området neonkonst fortfarande fram, med nya tekniker och teknologier skapar nya möjligheter varje år.

Neon är en av de ädelgaser, som har ett antal fastigheter gemensamt med de andra gaser: argon, krypton, xenon och radon. Av dessa är endast neon och argon som vanligen används i neon teknikområdet. När en ädelgasen bombarderas med elektroner genom att köra en elektrisk ström genom det, dess atomer rubbas från sin omloppsbana. Som atomerna absorberar elektronerna, avger den resulterande energin som ljus.

Neon avger rött ljus, medan argon blandat med lite kvicksilver avger en djupblå ljus. Dessa är de två basfärger används i neonkonst, men andra färger kan uppnås antingen genom att baka fluorescerande pulver i glasrör eller genom att använda färgat glas. På detta sätt kan ett brett utbud av färger uppnås i neonkonst, inklusive olika nyanser av rött och blått, rika gröna och gula och rena vita.

När du skapar neonkonst, de flesta konstnärer böja glas frihand, medan vissa förlitar sig på de typer av mallar som vanligen används i neonskylt. Glas böjs genom att fästa den över en hög temperatur lågan och rulla den fram och tillbaka samtidigt som du drar den till önskad form.

År 1981, Museum of Neon Art (MONA) i Los Angeles blev det första museet i världen att specialisera sig på verk av neonkonst. Hittills har de visat arbete mer än fyra hundra konstnärer och fått omfattande beröm. Samt driva ett museum, MONA erbjuder också kurser i introduktions neon formning och teknik, undervisas av personal museet och bosatta artister.

Neon konsten tar två huvudformer. I den första, är neon slang exklusiv medier av bitarna. Ofta är dessa bitar liknar traditionella neonskyltar, med några subtila budskap till som en form av konstnärligt uttryck.

Andra gånger arbetet kan vara fritt formulerad, utan berättarstruktur som helst, som uttrycker sig genom de mjuka kurvor och levande färger neon belysning lämpar sig till. En annan stil av neonkonst använder neonbelysning i kombination med traditionella medier, eller med föremål från vardagen. Denna stil av neonkonst tenderar mer mot politiskt uttalande än neonkonst som fokuserar enbart på formen och färgen på neon, och har producerat några verk som har träffat med stor kritisk beröm.