Lägga till video till din webbplats i Anteckningar

December 22

Om du skapar din webbsida i en HTML-redigerare, till exempel Anteckningar, kan du inkludera video för din webbplats besökare. Det enklaste sättet att lägga till video till din webbsida, är att erbjuda en länk till en video som du har lagrat på YouTube, som erbjuder gratis hosting videor som du laddar upp. Detta gör att du slipper att komprimera video, oroa serverns prestanda, och betala för megabyte nedladdade.

Nästan varje video på YouTube har en låda med koden du klistra in i din webbsida för att spela upp videon där, omgiven av ditt eget innehåll. Denna kod är skräddarsydd för uppspelning i Flash, ett specialiserat medieuppspelning verktyg:

<Object width = "425" height = "344"> <param name = "movie"
value = "http://www.youtube.com/v/HhcLUF59Oh4&hl=en&fs=1"> </ param>
<Param name = "allowfullscreen" = "true"> </ param>
<Embed src = "http://www.youtube.com/v/HhcLUF59Oh4&hl=en&fs=1"
type = "application / x-shockwave-flash" allowfullscreen = "true"
width = "425" height = "344"> </ embed> </ object>

Flash ursprungligen användes främst för animationer, men används alltmer som en behållare för video och ljud.

Öppna webbsidan i Anteckningar och följ dessa steg för att inkludera en video till din webbsida, oavsett var den är värd.

 1. Ange sökvägen och filnamnet för den video du vill använda.

  Om videon är värd någon annanstans än YouTube, skriv in följande, med hjälp av faktiska sökvägen och filnamnet: <embed src = "sökväg / filnamn">.

  Om videon är värd på YouTube, gå till den relevanta YouTube-sida och kopiera koden till videon därifrån. Klistra in den på din webbsida.

  Om videon är i samma mapp som din webbsida, är sökvägen bara filnamnet; Om videon är på webben, är sökvägen webbadressen till videon.

  Om filen finns i en annan mapp på din maskin än webbsidan, inkludera sökvägen till videon.

 2. Ange storleken på videon med hjälp av <object> taggen:

  Det ska se ut så här:

  <Object width = "xxx" height = "yyy">

  Den <object> taggen berättar användarens webbläsare att det finns något på webbsidan, på denna plats, storlek du anger. Bredd- och höjdattribut gör ungefär samma sak. Ange storleken på båda sätten, som YouTube gör, är ett sätt att se till att webbläsaren avsätter utrymme för videon när den först visar webbsidan.

 3. Spara filen och öppna den i en webbläsare. Försök videon.

  Om du du har problem med framgång inklusive video till din webbsida, eller om du är orolig för nedladdning avgifter, sedan ladda upp videon på YouTube eller en annan värd. På webbsidan kan du ge en "normal" länk till den webbsida som är värd för videon. Användare kan klicka på länken för att se den och sedan tillbaka till din webbplats efter att de har sett det.