Vad är Posterior Kapselkontraktur opacitet?

December 31

Posterior kapsel opacitet är en ögonsjukdom som kännetecknas av bildandet av sekundära grå starr på baksidan av eyeâ € s lins efter kataraktkirurgi. Känd som bakre kapsel grumling är sekundär katarakt utveckling inte ovanligt och är ofta förknippade med linsbyte. Individer med bakre kapsel opacitet genomgår vanligtvis laserbehandling för att korrigera återstående dis.

Under kataraktkirurgi, den skadade eller grumlas, linsen avlägsnas och en konstgjord lins kan flyttas för att ersätta den. Den implanterade linsen placeras i samma position inom eyeâ € s kapsel som den naturliga linsen. Som ögat anpassar sig till ersättningslins, kan cellulär aktivitet inom kapseln utlösa en grumling av den konstgjorda linsen, känd som bakre kapsel opacitet. Med tiden, bidrar fortsatt cellulär aktivitet till en hazing av linsen som försämrar oneâ € s vision. För att korrigera bakre kapsel opacitet, får en tjänstgörande förfarande som kallas bakre capsulotomi utföras.

Innan en grå starr kan diagnostiseras, är en omfattande ögonundersökning utförd. En individualâ € s synskärpan utvärderas och han eller hon får en ögonundersökning. För att bedöma den baksidan av näthinnan, är specialiserade ögondroppar administreras ofta att dilatera pupillen. Ett instrument som kallas en opthalmoscope, som är utrustad med en böjd spegel som möjliggör en bättre bild av det inre ögat, används för att kontrollera om avvikelser. Det är inte ovanligt att en ögonläkare för att även använda en spaltlampa som utnyttjar fokuserat ljus för att ytterligare undersöka det inre arbetet i ögat, även hornhinnan.

Grå starr bildas när lins oneâ € s öga försämras. Huruvida degeneration beror på ålder eller sjukdom, förlorar en eyeâ € s lins dess förmåga att fokusera ljus. Med förlusten av fokus, bilder blir dystra eller dimmig leder till minskat vision. Grå starr kan bildas på någon del av linsen, som på framsidan, baksidan, eller kanten på linsen. Placeringen av katarakt allmänhet diktera graden och presentation av oneâ € s symtom.

Cataract symtom är beroende på läge och svårighetsgrad av opacitet. Vissa människor upplever dystra eller nedtonad vision som successivt försämras. Andra kan se ringar eller glorior som svävar över naturliga och artificiella ljuskällor, speciellt på natten. Som en grå starr fortskrider kan oneâ € s syn genomgå uttalade förändringar och han eller hon kan plötsligt utveckla ljuskänslighet.

Personer med grå starr donâ € t nödvändigtvis måste söka behandling vid mottagandet av en diagnos. Om oneâ € s syn inte har i större utsträckning påverkats, kan operation brukar vänta. För dem som gör söker behandling, kräver kirurgi inte kräva en sjukhusvistelse. Den som genomgår linsbyte under kataraktoperation är i riskzonen för bakre kapsel opacitet, eller sekundär katarakt utveckling. Som med alla medicinska förfarande innebär kataraktkirurgi bär en viss risk för komplikationer, inklusive näthinneavlossning.

  • Cataract symtom beror på läge och svårighetsgrad av opacitet.
  • Laserbehandling kan användas för att korrigera bakre kapsel opacitet.