Köra din väg till Fitness

December 25

Som promenader, ger löpning fitness träning som du kan ta med dig överallt. Du kan arbeta upp en stor svett, bränna massor av kalorier, och dina muskler kännas uppfriskad när du är klar. Du donâ € t behöver ett rack på din bil eller en resväska full med utrustning; du bara öppna dörren och gå.

Ingen enskild typ av träning är bättre än alla andra. Itâ € s bara en fråga om vad? € s bäst för dig. Många löpare utvecklar täta, kroniska skador. Många människor har fogar som helt enkelt inte kommer att tolerera allt som stryk. Om du € re inte byggd för att köras, donâ € t argumentera med din kropp. Du kan komma i bra skick på andra sätt. Och om du € re en nybörjare, vänta på att köra tills du € ve byggt upp uthållighet och styrka.

Köra på rätt sätt

Löpare har för vana att titta direkt på marken, nästan som om de canâ € t björnen att se whatâ € s kommer nästa. Att hålla ditt huvud kastar din övre kroppshållning off-otakt och kan leda till övre rygg och nackvärk. Lyft huvudet och fokusera blicken rakt fram. Slappna av i axlarna, hålla bröstet lyfts, och dra magmusklerna i tätt. Donâ € t overarch ryggen och hålla din rumpa ut; Thata € s en av de främsta orsakerna löpare få tillbaka och höftsmärtor.

Håll armarna nära kroppen, och svinga dem framåt och bakåt snarare än hela din kropp. Donâ € t knyter händerna. Låtsas du € re hålla en fjäril i varje hand; du don € t vill att dina fjärilar fly, men du donâ € t vill krossa dem, heller.

Lyft din främre knä och förlänga din bakre benet. Donâ € t blanda tillsammans som du € re bär cement stövlar. Mark hälen först och rulla genom hela längden på din fot. Skjut bort från bollar av dina fötter i stället för att köra handfallen och dunka upp hälarna. Annars är dina fötter och ben kommer att gråta farbror långt innan ditt kardiovaskulära systemet gör.

Om du får ont i dina vrister, knän, eller nedre delen av ryggen, sluta köra en stund. Om du donâ € t, kan du sluta med att sitta på åskådarplats i månader.

Köra tips för rookies

Dessa tips hjälper dig att komma i form och undvika skador.

  • Börja med omväxlande perioder av promenader med perioder av löpning. Prova till exempel två minuter av promenader och en minuts löpning. Gradvis minska din walking intervall tills du kan köras kontinuerligt i 20 minuter. Om du har lust kan du bygga därifrån. Naturligtvis fastnar med en promenad drivna rutin är bra; du € re mindre benägna att skada dig själv på det sättet.
  • Variera din takt. Olika steg arbetar ditt hjärta, lungor och ben på olika sätt.
  • Alltid kör mot trafiken när man kör på axeln av en väg. Det gör att du kan se mötande bilar och Dyk för den sida av vägen, om det behövs. Om du € re körs på kraftigt bankas (vinklade bort från mittlinjen) landsvägar och vägen är platt, kan du köra i mitten av vägen för att spara slitage på benen. Men som du huvudet upp eller ner kullar, komma så långt över på axeln (dvs bort från vägen) som möjligt för att undvika fortkörning bilar meja ner dig. Överväg att bära en lätt mobiltelefon för nödsituationer.
  • Donâ € t öka din körsträcka med mer än 10 procent i veckan. Om du kör 5 miles i veckan och vill öka, syftar till att göra 5 1/2 miles följande veckan. Hopp från 5 miles till 6 miles doesnâ € t låter som en stor sak, men studier visar att om du ökar din körsträcka mer än 10 procent, ställer du dig upp för skador.