Vad är en Floor Jack?

September 23

Det finns tre olika typer av golv domkrafter. Två används i hem och företag, medan den andra används i fordonsverkstäder. Även om namnet är detsamma, är varje typ som används på helt olika sätt.

När golvbjälkar är slapp eller grundmurar faller sönder i ett hem, är en domkraft som används för att stötta ett hus upp för att ersätta grundmurar eller stödja golven medan ersättnings bjälklag läggs till den ursprungliga ramen. När stiftelsen repareras eller bytas ut, är huset försiktigt sänks och fäst den nya stiftelsen.

Om grunden för hemmet är i god form, det finns också en typ av domkraft som är i grunden en solid metall stolpe med en platt ände. Den platta änden placeras under houseâ € s helljus och vevas tätt på plats. Denna fasta inlägget hjälper till att stödja de viktigaste bjälklag och förhindra rinningar. Utan ordentlig uppmärksamhet, kommer slapp eller ruttnande bjälklag småningom kollapsa.

En annan typ av jack som ges detta namn används för telefon- och kabeladaptrar. Den innehåller telefonen plug-in eller datainsticks i hamn och kan nedsänkt i golvet eller monteras på BMC i området där golv och vägg möts. Detta uttag är vanligtvis färdigkopplad, så den behöver bara vara ansluten till befintliga telefon eller kablage för data i hemmet och sedan monteras på plats.

En fordons domkraft använder hydraulik för att höja och sänka tunga fordon, vanligen personbilar och lastbilar. Den placeras på marken under användning. Varje fordons jack är klassad för olika vikter, i intervallet från 2 till 20 ton (1814 till 18.143 kg). Det hydrauliska lyftsystemet kan användas för att enkelt lyfta tunga fordon helt enkelt genom att pumpa långa arm som sträcker sig från jacka € s kropp. På detta sätt gör domkraften mekanikern att byta däck eller att ta bort dem för att kontrollera bromssystem, undersöka skador på underredet, eller kolla avgasrör, bland andra applikationer.

I de flesta fall är en hydraulisk lyft som används i stället för ett jack när det kommer till bilverkstäder. För snabba förändringar däck och underrede kontroller är dock en domkraft det bästa verktyget. Dessutom är det ofta används i racing för att lyfta varje sida av bilen och byta däcken ut snabbt.

  • Jacks används i racing att lyfta varje sida av bilen för att byta däck snabbt.