Vad är en Tap Wrench?

July 25

En gängtapphållare är ett handverktyg som används för att göra skruvgängor. Dessa verktyg har normalt en avtagbar bit kallas en kran, även om vissa tunga modeller har en fast ände. Dessa kranar har trådar som gör dem ser mycket ut som en bult. Användaren använder en gängtapphållare genom att borra ett hål i en yta med en sekundär verktyg, sedan skruva kranen i hålet. Det finns två huvudsakliga stilar vattenledningsskiftnyckel; dubbel gaffelnyckel ser ut som en skruvmejsel med en kran på vardera änden, och T-handtaget har ett kors bar i toppen för att tillåta större vridmoment när den används.

Kranen nyckel var en stapelvara i tillverkningen innan 20-talet, eftersom det var en av de enda tillförlitliga metoder för gänghålen. Eftersom automatiserad industriell tillverkning tog prominens över manuella tillverkningsprocesser, har dessa verktyg blivit mycket mindre vanligt. Även fortfarande finns det många situationer där en kran skiftnyckel är den föredragna metoden för framställning av skruvhålen.

Skruvar och skruvhål görs i ett förenat process som kallas kranen och dö. Knackning är processen för borrning och gängning i ett hål, och munstycket är en form som används för att utforma en skruv. I vissa fall är pressgjuten skruv används för att göra trådarna i stället för kranen; i detta fall är den process som kallas gängning.

Det finns två huvudsakliga metoder för att knacka, kallad manuell och maskin. Manuell avlyssning använder en kran skiftnyckel människa drivna. Denna process är vanligt på mjukare objekt, till exempel de som gjorts av trä eller plast. De flesta knacka skiftnycklar har en stål bit, vilket gör dem opraktiska för eventuella tyngre applikationer. Manuella kranar är oftast fasta metallbitar.

I allmänhet är träbearbetning en av de vanligaste användningsområdena för moderna tap nycklar. Inte bara är materialet tillräckligt mjukt för skiftnyckel, men många trädetaljer är fortfarande för hand. Utanför träbearbetning, är tap nycklar används för små reparationer på ett antal olika artiklar och för olika ljus crafting projekt.

Maskin avlyssning använder industrimaskiner för att skapa trådarna. Dessa maskiner kan gänga nästan varje ämne, inklusive metall och sten. I allmänhet är dessa maskiner använder bitar som är hårdare än vanligt stål, såsom en karbid eller stållegering. Kranarna används av industriella maskiner är ofta annorlunda än de som används av manuella processer. Eftersom maskinen trådarna så snabbt, behöver den ha en metod för att mata ut den extra materialet så det doesnâ € t fastna i gänglundar.

Kranar byggs i allmänhet bara lite större än skruven används i hålet. Detta medger att en liten mängd av frihet för skruven. Toleranserna är fortfarande ganska specifik dock, eftersom ett hål som är för liten är lätt att skada, men ett hål som är för stort kommer att resultera i en lös anslutning.