Vad är Dead Sea Soap?

September 26

Döda havet tvål innehåller ingredienser som härrör från Döda havet. Tvålen kan innehålla mineraler från Döda havet, lera från Döda havet, eller både och. Tvål som innehåller mineraler från Döda havet anses lugnande, medan tvål innehåller Döda havet lera oftare används som en bodyscrub. Ett begränsat antal kommersiella företag tillverka denna typ av tvål, även om det är ett gemensamt erbjudande bland mindre företag som är specialiserade på handgjorda tvålar.

Döda havet ligger mellan Jordanien och Israel. Denna havet har en av de högsta koncentrationerna av klorider av alla vattenförekomst i världen. Fastän det ofta kallas Döda havet salt är saltet faktiskt en kombination av flera olika klorider och mineraler. Döda havet saltet består huvudsakligen av natriumklorid, magnesiumklorid och kaliumklorid. Den innehåller också flera spårmineraler, såsom bor, kobolt och molybden.

Det finns flera kända hälsofördelar för att besöka Döda havet. Till exempel, dess höga mineralinnehåll och låg höjd ge hjälp till psoriasispatienter, som drar nytta av exponering för solljus, men inte ultravioletta strålar. Många av de påstådda hälsoeffekterna av Döda havet har inte vetenskapligt bevisat, men i tusentals år, har många människor trott att vattnet har helande krafter. Herodes den store hade en av världens € s första kurorter vid stranden av Döda havet.

Det kan diskuteras om det finns några fastställbara hälsovinster med att använda Dead Sea tvål. Medan vissa av de ingredienser, såsom magnesiumklorid, har dokumenterade fördelar, är de vanligtvis endast ses när beståndsdelen används som ett bad blöt. Tvål brukar appliceras på kroppen och sedan sköljas bort, begränsa något välgörande absorption. Undantaget är införandet av klorider i tvål; klorider, eller salter, är användbara som exfolianter och göra huden känns slätare och mjukare.

Koncentrationerna av Döda havet mineraler som finns i Döda havet tvål är mycket varierande. Tvål tillverkarna behöver inte räkna upp de procentsatser av de mineraler som finns i deras tvålar. Medan ett märke kan innehålla betydande mängder av mineraler från Döda havet, kan en annan endast innehålla spårmängder. Döda havet lera är typiskt silt, eller fin sand, från Döda havet. Leran i sig inte innehåller de mineraler som finns i vattnet, även om vissa tvål tillverkare använder både mineraler och lera i Döda havet tvål.

  • Den faktiska nivån på mineraler i ett Döda havet ansikte tvål skiljer sig från tillverkare till tillverkare.
  • Döda havet har element som annars svårt att hitta.
  • Döda havet tvål innehåller hud-lugnande mineraler.
  • Döda havet salt, som används vid tillverkning av Dead Sea tvål.