Vad är en asfalt Lute?

August 15

Om du någonsin har beundrat en blacktop uppfart som är helt platt, har du sett en korrekt tillämpning av en asfalt luta. En asfalt lutan är ett verktyg som används samtidigt sprida asfalt för att försäkra att det appliceras jämnt. Lutan består av ett handtag, tillverkad av trä eller en lätt metall, med en platt, tunt rektangulärt huvud. Under huvudet är det vanligt att en luta att ha två tunna strävor som ansluter till handtaget för att förstärka huvudet. Huvudet på lutan är vanligtvis gjord med ett lätt, värmebeständig metall, såsom asfalt måste appliceras varm, vanligen vid temperaturer överstigande 300 ° F (204 ° C). Den totala längden på en asfalt luta i intervallet från cirka 54 till 65 inches (1,3 till 1,65 meter), beroende på tillverkaren. Det är också vanligt att en asfalt luta ha handgrepp för att underlätta användningen av verktyget.

Om du vill använda en asfalterad luta, måste du självklart ha asfalt. Håll verktyget i handtaget, använd huvudet för att driva högen av asfalt framåt och dra tillbaka den sedan. Genom att trycka på en stor mängd framåt, och mindre mängd tillbaka, kan du sprida asfalten effektivt och jämnt, samtidigt som en fin plan yta. Distribuera asfalten jämnt med en luta är mycket lättare när asfalten fortfarande är färskt och varmt.

Om de får chansen att kyla, kommer asfalten blir hård och något klibbigt, vilket gör det svårt, om inte omöjligt, att skapa ett felfritt plan yta med asfalt luta. Tänk på asfalten som smör. Om det är rätt temperatur sprider jämnt och lätt, men om det är kallt det kommer klumpar.

Efter asfalten lutan har gjort sitt jobb, och en platt, jämn yta är närvarande, är asfalten vanligtvis jobbat över med en rulle. Det är viktigt att rengöra en asfalt luta efter att den har använts, eftersom när asfalten hårdnar det är notoriskt svårt att avlägsna. Det finns ett antal kommersiella rengöringsmedel tillgängliga för köp. Om dessa inte är närvarande, är dieselbränsle en fullgod ersättning.

Asfalts lutor finns i nästan alla järnaffärer, och från en mängd olika återförsäljare på nätet och i tidningar.

  • En asfalt luta används för att sprida asfalt jämnt över en yta.
  • En asfalt luta säkerställer en parkeringsplats är platt.