Planera din attack vid problemlösning Frågor

August 12

Problemlösning är en ganska Ritzy namn för "vanliga" matematiska problem. En problemlösning fråga, otroligt nog, faktiskt förväntar dig att lösa ett problem. Detta skiljer sig från kvantitativ jämförelse frågorna, där du ofta inte behöver lösa problemet genom till det bittra slutet - du bara jämföra mängder.

Några av er har inte tagit matematik klasser i en lång, lång tid. Kanske du är en senior i college, och eftersom du testat av din matte medan du var fortfarande i gymnasiet, aldrig tog dig någon matte alls i college. Kanske du återvända till skolan efter att ha tillbringat flera år arbetat eller har en familj eller reser eller fullfölja tomgång och dekadenta livsstil självständigt rika. Oavsett orsaken, kan du vara så rostig i matte att dina penna knarrar när du tar upp den. Naturligtvis, du kommer inte att få varenda matte fråga korrekt; du bör inse att du inte behöver. Följande förslag hjälper dig att maximera dina poäng med ett minimum av tid och besvär.

1. Läs problemet genom noggrant och krafsa ner på din scratch papper vad frågan begär.

Människor som är riktigt math-fobiska missar ofta denna avgörande punkt. Det är lätt att "förutse" eller "förutser" vad frågan begär och inte ta del av vad det egentligen vill. Ditt mål är att ge dem vad de vill ha. Om frågan frågar efter en omkrets, cirkel eller krafsa ner ordet omkrets och löser inte för ett område. Om frågan vill att du ska hitta det antal timmar som redan arbetade i stället det totala antalet timmar per jobb skulle ta, vara säker på att du levererar den korrekta siffran.

Naturligtvis, naturligtvis, naturligtvis, svarsalternativen har fälla svar; Detta är självklart på GRE. Om frågan frågar efter omkretsen, kan du satsa din sista dollar på att området också kommer att vara ett av svaren - det är en fälla för dem av som inte läser frågan noggrant. Bara för att det svar du fick stirrar dig i ansiktet betyder inte att det är det rätta svaret. Det kan vara. . . eller det kan vara en fälla. Innan du trycker på BEKRÄFTA-knappen på datorn, gå tillbaka och titta på informationen: Är du svara rätt fråga?

2. Förhandsgranska svarsalternativen; titta för att se hur exakt ditt svar måste vara och hur noggrann man måste vara på decimaler.

Om svarsalternativen är 4, 5, 6, 7, och 8, har du förmodligen att lösa problemet till det bittra slutet, beräkning snarare än att uppskatta. Denna typ av problem kan ta lång tid. Men om svarsalternativen är 0,05, 0,5, 5, 50, och 500, vet du att siffran kommer definitivt att bli en 5 och att du måste hålla din decimal rakt. Du kanske kan använda sunt förnuft på denna typ av problem och uppskatta svaret utan att arbeta ut det.

3. Lös problemet framåt och bakåt.

Träna problemet och få ett svar; anslut sedan det svaret tillbaka in i problemet för att se till att det är vettigt. Om du hittat genomsnitt 4, 6, 7, 9, och 10 för att vara 36, ​​kan du titta på svaret och anledningen till att du gjort ett misstag någonstans eftersom den genomsnittliga inte kan vara större än det största antalet. (Såg du misstaget? Om du fick 36, fann man summan av termerna, men glömde att dividera med antalet termer. "Interimistiska" svar av detta slag är vanliga fällan svarsalternativ på GRE.)