Hur väljer jag det bästa Classic Car Radio?

January 2

När du söker efter den bästa klassiska bilradion för en anpassad, återställas eller hot rod fordon, kanske du vill överväga flera källor. Skrotgårdar och rädda varv är typiska ställen att leta efter en klassisk radio för en viss årgång fordon, men dessa radioapparater kräver nästan alltid reparation eller återställande. Online-auktioner har ofta flera stilar och typer av klassisk bil radioutrustning till salu vid varje given tidpunkt, men dessa kan vara en chansning när det kommer till deras driftstillstånd. En mycket bra källa för en klassisk radio kan vara en eftermarknad leverantör som har nya radioapparater som erbjuder den klassiska bilradion utseende tillsammans med alla moderna funktioner och komponenter.

Problemet med en klassisk bil radio är att de flesta av dem var amplitudmodulering (AM) endast. Modern radio består av främst frekvensmodulering (FM) stationer och är ofta utrustade med tejp och kompakt disk (CD) spelare. Om du vill ha en klassisk bil radio som du kan lyssna på din favoritmusik på, är chansen att du inte vill ha en äkta klassiker radio i bilen. Det är där eftermarknaden löser många problem och svar på många frågor om radio styling och tillgängliga alternativ.

Vissa företag tillverkar moderna stereoutrustning som har en klassisk bil radio utseende och replikerar radio som kan ha funnits i fordonet när nya. Bostäder avancerade komponenter såsom CD-växlare och FM tuning i en klassisk bil radio paket, dessa enheter erbjuder det bästa av både traditionella och funktionella världar i en attraktiv förpackning. Andra företag återställa ursprungliga klassiska enheter till moderna specifikationer. Detta är ofta ett bra val om du vill behålla en ursprunglig radio i en restaurerad fordon. Några av de företag säljer andelarna direkt, men det är mycket typiskt för agenten att kräva en kärnenhet som kan återställas och säljas vidare med varje köp.

Om målet är att använda en icke-återställd eller original radio i bilen, kan de online-auktioner vara ditt bästa val i att hitta en klassisk bil radio. Det är bäst att fråga säljaren om den operativa tillstånd och utseende av enheten innan du lägger ett bud på den. Att köpa endast från säljare som har en mycket bra säljare rating tillsammans med positiva köpare feedback kommer ofta att se till att du får vad säljaren hävdar att ha. Att hitta en klassisk bil radio på en swap meet eller delar marknaden kommer ofta gånger kan du testa radio innan du köper den.

  • Vissa företag gör cd-växlare som ska användas i klassiska bilar.
  • Den bästa klassiska bilradio kan köpas på en swap meet.