Vilka är fördelarna med kreatin?

January 1

Ökad energi, snabbare muskeltillväxt liksom många andra positiva hälsoeffekter är några av de främsta fördelarna med kreatin. Även om kroppen producerar naturligt kreatin och vissa livsmedel ger kreatin, vissa människor vänder sig till ett tillägg kreatin - kreatin - att öka deras nivåer kreatin. Idrottare, äldre vuxna, vegetarianer och de som återhämtar sig från skador kan vara intresserade av att öka deras nivåer kreatin för valfritt antal av de fördelar den ger. Med kreatintillskott är dock i allmänhet ett beslut som bör göras med de råd som sjukvårdspersonal.

En av de viktigaste fördelarna med kreatin är ökad energi. Kreatin ger välbehövlig energi till musklerna för skarpa och explosiva rörelser. Den energikick möjliggör ökad uthållighet, så en person kan uthärda längre, mer intensiv träning. Detta uppnås när kreatin in i muskeln och kombinerar med fosfat för att bli kreatinfosfat. Att kreatinfosfat lagras för cellulär energi prouction. Även för de nya till träna eller styrketräning, gör kreatin-inducerade energikick högre viktbelastning hanterbara och ger ökad lätthet vid genomförandet av nya träningspass rutiner.

För dem som vill antingen öka muskelstorlek eller upp i vikt, kan kreatin hjälpa. Kreatin tillskott kan resultera i både en ökning av muskelmassa och densitet. Vissa studier tyder på att detta beror på den organiska syran kan absorbera intracellulär vatten. Ökningen i storlek kan också vara ett resultat av muskel svullnad orsakad av en ökning i proteinsyntes och syreupptagning av muskelvävnad. Muskel svullnad och viktökning inte är resultatet av att ta kreatintillskott ensam, men; de är en kombination av tillskott med regelbunden träning rutin, speciellt rutiner som inkluderar styrketräning.

Förutom de mer träning eller kroppsbyggande fördelarna med ökad energi och ökad massa, ger kreatin också en mängd mer allmänna hälsofördelar. En sådan fördel inkluderar sänka kolesterol. I samband med regelbunden motion, har kreatin rapporterats bidra till att minska risken för hjärtsjukdomar genom att öka förhållandet mellan det goda kolesterolet - high-density lipoprotein (HDL) - till det onda kolesterolet - lågdensitetslipoproteiner (LDL).

Bortsett från idrottare som vill förbättra prestationsförmågan, kan fördelarna med kreatin tjäna en bred målgrupp. Äldre vuxna kan dra nytta av kreatin på grund av den extra energi och förbättrad hjärn prestanda det ger. Vegetarianer, veganer och de som inte äter mycket kött kan vara intresserad av att ta kreatintillskott eftersom kreatin finns naturligt i animaliska livsmedel.

  • Människor som vill öka muskelmassan använder ofta kosttillskott som innehåller kreatin.
  • Kreatin pulver är populär bland idrottare som vill öka uthållighet.