Vad är Cranberry Wine?

January 1

Som namnet antyder, är en typ av vin från tranbär tranbärs vin. För att göra detta vin är tranbär brukar krossas för att extrahera saften. Socker tillsätts ibland, tillsammans med jäst. Blandningen tilläts sedan att ställa in och jäsa. Cranberry vin är vanligtvis bäst när åldrats under minst ett år.

Vin är en alkoholdryck oftast gjorda av druvor och annan frukt. Många sorter av vin inkluderar ingredienser som kaffebönor, hallon, jordgubbar och maskrosor. För att göra vin är jäst ofta används för att omvandla socker till alkohol.

Tranbärsjuice är en av de viktigaste ingredienserna i tranbärs vin. Detta är ofta extraheras från tranbär själva. De tranbär kan krossas eller hackas för att åstadkomma detta. Hemgjord tranbär vin kan ibland göras från kommersiellt tillgänglig tranbärsjuice.

När du gör tranbär vin, är saften vanligtvis in i en stor behållare. Denna behållare kan antingen vara av glas eller plast. Många hemlagad vinmakare använde glas jäsning kannor för detta steg. Andra ingredienser, innefattande andra fruktjuicer, kan också tillsättas till tranbärsjuice.

Camden tabletter används också ibland för att göra tranbär vin. Dessa används för att säkerställa att skadliga bakterier inte orsakar vinet att förstöra. Socker och jäst är också oftast läggs också. Liksom med andra typer av vin, hjälper jästen omvandla socker till alkohol. Ytterligare socker kan läggas att göra söta tranbär vin, men detta kommer oftast resultera i ett vin med en högre alkoholhalt också.

Efter alla ingredienser blandas i behållaren, är tranbär vinet blandningen tilläts sedan in för ungefär en vecka. När tillräckligt med tid har gått, kan frukten ansträngd ut. En jäsröret kommer också att användas för att försegla behållaren. Denna typ av vinframställning verktyget kan gasbubblor att lämna behållaren, men det hindrar syre och bakterier, vilket kan förstöra vinet, kommer in i behållaren.

Cranberry vin måste oftast får jäsa i flera månader. Under denna tid måste vinet också plågas. Att rack vin, är en bit lång gummislang används för att överföra vinet från en kanna till en annan, vilket lämnar det sediment som ansamlas på botten av den första kanna bakom. Vinet är klar jäsande när ingen mer gas strömmar ut genom jäsröret. Detta kan ibland ta upp till ett år, då vinet då kan vara på flaska, korkade, och lagras.

  • Cranbery vin görs av jäst tranbärsjuice.
  • Cranberry vin är bäst när åldern ett år.
  • Tranbärsjuice som är tillgängliga i handeln kan ibland användas för att göra hemgjorda tranbärs vin.