Ändra standardteckensnittet för kuvert

January 6

Word ingår en Kuvert funktion som gör det ganska lätt att skapa egna proffsiga kuvert. Funktionen gör vissa antaganden om hur olika delar av kuvertet ska skrivas. Detta inkluderar det teckensnitt som används i Word för att skriva ut kuvertet information.

När du skapar ett kuvert, beroende Word på fördefinierade stilar. Det format som används för huvud adress på kuvertet är, lämpligt nog, Kuvert Adress. På samma sätt är stilen används för returadress som heter Kuvert Return. När du instruera Word för att skapa kuvertet, dessa stilar gripit och används för formatering adresserna på kuvertet.

Om du vill ändra teckensnittet som används i Word för att skapa kuvert, måste du ändra stil används för detta ändamål av Word. För att göra detta, följ dessa steg om du använder Word 97 eller Word 2000:

 1. Klicka på Nytt i verktygsfältet för att öppna ett nytt dokument baserat på mallen Normal.dot. (Om du vill åtgärda problemet i andra mallar, ska du öppna mallen direkt eller skapa ett tomt dokument baserat på den mallen.)
 2. Välj Style alternativ från menyn Format. Word visas dialogrutan Style ruta.
 3. I List listrutan längst ned i dialogrutan, se till att du väljer Alla Stilar.
 4. I listan över stilar, väljer Kuvert Adress.
 5. Klicka på Ändra. Word visas dialogrutan Ändra format.
 6. Klicka på knappen Format och välj teckensnitt. Word visas dialogrutan Teckensnitt.
 7. Ändra teckensnittsinformation, såsom önskas.
 8. Klicka på OK för att stänga dialogrutan Teckensnitt.
 9. Se till Lägg till mall kryssrutan är markerad, längst ned i dialogrutan Ändra format.
 10. Klicka på OK.
 11. Klicka på Avbryt för att stänga dialogrutan Style ruta.

När du är klar, ska du upprepa dessa steg om du vill ändra teckensnittet som används för returadress. Den enda skillnaden är naturligtvis att i steg 4 ska du välja Kuvert Return stilen.

Om du använder Word 2002 eller Word 2003, de steg du följer för att göra de förändringar är något annorlunda. Följ dessa steg istället.

 1. Skapa ett nytt, tomt dokument genom att klicka på dokumentlänk Blank på åtgärdsfönstret Nytt dokument. Detta skapar ett nytt dokument baserat på mallen Normal.dot. (Om du vill åtgärda problemet i andra mallar, ska du öppna mallen direkt eller skapa ett tomt dokument baserat på den mallen.)
 2. Välj Formatmallar och formatering från menyn Format. Word visar Formatmallar och formatering åtgärdsfönstret.
 3. I Show listrutan längst ned i dialogrutan, se till att du väljer Alla Stilar.
 4. Bläddra igenom listan över stilar tills du ser Kuvert Adress stilen.
 5. Håll muspekaren över stilnamnet, och klicka sedan på nedåtpilen som visas till höger om stilnamnet. En rullgardinsmeny visas.
 6. Klicka på Ändra. Word visas dialogrutan Ändra format. (Se figur 1.)

  Ändra standardteckensnittet för kuvert

  Figur 1. Ändra Style dialogrutan.

 7. Klicka på knappen Format och välj teckensnitt. Word visas dialogrutan Teckensnitt. (Se figur 2.)

  Ändra standardteckensnittet för kuvert

  Figur 2. dialogrutan Teckensnitt.

 8. Ändra teckensnittsinformation, såsom önskas.
 9. Klicka på OK för att stänga dialogrutan Teckensnitt.
 10. Se till Lägg till mall kryssrutan är markerad, längst ned i dialogrutan Ändra format.
 11. Klicka på OK.

Upprepa dessa steg om du vill ändra teckensnittet som används för returadress, men i steg 4 gör att du väljer Kuvert Return stilen.

När du sparar dokumentet eller stäng Word, får du frågan om du vill spara dina ändringar i mallen. Se till att du gör detta. Dina kuvert, då skapas i ett dokument som använder denna mall, bör nu använda teckensnitt du angett.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (3881) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Ändra standardteckensnittet för kuvert.