Vad är en pneumatisk spikpistol?

January 7

En pneumatisk spikpistol är en konstruktion verktyg som använder tryckluft för att snabbt skjuta metall spikar i olika spikytor. Den kraft med vilken spik avfyras in i en yta har lett till dessa och andra spikpistoler som ofta kallas "spikpistoler." Pneumatiska spikpistoler används i ett antal bygg jobb, stora som små.

En spikmaskin drivs av en liten luftkompressor, som pumpar luft in i en cylinder. När avtryckaren trycks in förflyttar en kolv snabbt ned cylindern. Det resulte lufttryck avfyrar en spik ur slutet av spikpistolen. En annan spik automatiskt laddas från ett delområde inom verktyget.

Det finns flera fördelar med att använda en pneumatisk spikpistol över en konventionell, handhållen hammare. Eftersom de verkar snabbt, pneumatiska spikpistoler öka produktiviteten och avsevärt minska påfrestningen på en användare. Spik kan justeras för att skjuta spikar till ett exakt avstånd till ett materialstycke, vilket säkerställer exakta och konsekventa resultat runt ett projekt.

Pneumatiska spikpistoler är kommersiellt tillgängliga i ett antal olika storlekar och stilar, var och en utformad för specifika applikationer. Takläggning spikpistoler är den största och mest kraftfulla, och avser att spika igenom tuffa takshingel i mycket snabb takt. Inramning spikpistoler är något mindre, men vanligtvis lika kraftfull. De används främst för att säkra trägolv och andra stora, robusta material.

Finish Spik är lätta, små, och mindre kraftfull. De är oftast används för mer känsliga projekt, såsom möbler och finsnickeri. Finish spikpistoler har möjlighet att komma in i trånga utrymmen, vilket kommer väl till pass när du sätter trä trim och gjutning.

Den typ av spikar som behövs beror på vilken typ av spikpistolen. De flesta stora spikpistoler använder kraftiga spikar som kommer i rullar med så många som 300. Naglarna hålls samman via tråd eller plast, och enkelt bryta från varandra när de laddas i bränning facket. Många små spikpistoler använder en remsa av 40 till 100 lätta spik eller brads. Naglar som är utformade för att penetrera trä är ofta belagda med en klibbig förening som binder huvudet på spiken på spikytan, ger extra grepp.

Lämpliga försiktighetsåtgärder säkerhets måste alltid tas när man använder en pneumatisk spikpistol. När allt är verktyg för att skjuta små, vassa metallbitar vid extremt höga hastigheter. Arbetare ska alltid skyddsglasögon och ta hand aldrig att peka spikpistol på sig själva eller andra. En pneumatisk spikpistol bör inspekteras regelbundet för att försäkra att det är gott skick, och alla nödvändiga reparationer bör utföras exakt som beskrivs i bruksanvisningen.