Vad är Akryl Nail Pulver?

October 16

Akryl spik pulver är ett ämne som används för att skapa akryl naglar. Den används inte ensam, men snarare är kombinerad med en vätskeformig kemikalie som gör det härda. Vanligen appliceras både i salongerna och hemma, det är enkelt och relativt billigt att köpa. Generellt anses säkra, kan det ge en viss tillfälligt skydd för naglarna och förbättra sitt utseende, men sättet som akryl naglar måste tas bort innebär att använda det har vissa risker.

Ingredienser

Den huvudsakliga ingrediensen som används i akryl spik pulver är polyethylmethylmethacrylate, vanligen kallad PMMA, som är en kombination av två olika monomerer, etylmetakrylat (EMA) och metylmetakrylat (MMA). Den innehåller också vanligtvis substanser såsom benozophenone-1, som hjälper till att hålla pulvret från att missfärgas när det utsätts för ultraviolett ljus. Bensoylperoxid ingår, liksom. För att möta de mode kraven från konsumenter, tillverkare producerar även versioner som har pigment tillsatta, vanligtvis i en koncentration av ca 2%, vilket gör att människor väljer från ett brett utbud av färger. Vissa har till och med ytterligare ingredienser såsom glitter.

Så fungerar det

När det används för naglar, människor blandar akryl pulver med en monomer vätska, som oftast är EMA plus några ytterligare ingredienser som håller molekylerna från att gå ihop för tidigt, förhindrar gulfärgning, ge färg eller påverka flödet och spridning. Under denna process, till bensoylperoxid i pulver fungerar som en katalysator, vilket orsakar den flytande monomeren bildar mycket starka, nätliknande bindningar kallas tvärbindningar mellan varje pulverpartikel. Resultatet är en härdad harts.

Tillämpning

Normalt salong tekniker tillämpar blandade akryl spik pulver och flytande monomer med en ren, mjuk borste avsedd att användas på naglarna. De arbetar vanligtvis från bottnen av spiken upp till spetsen, rör sig från mitten och utåt. Det faktum att den kemiska reaktion som får den att härda börjar så snart de två ämnena kommer i kontakt med varandra gör att teknikerna inte kan förblanda dem. Med tiden individer som ansöker akryl naglar lär mot öga hur mycket av varje theyâ € ll behov så att de arenâ € t slösaktig.

Tillämpa pulvret hemma är ett gångbart alternativ för människor som inte vill spendera tid eller pengar att gå till en salong. Många individer tycker att det är lämpligt att göra detta eftersom när deras naglar växa ut, kan de lätt fylla i gapet som bildas vid basen av nageln med mer akryl. De kan också ta hand om sina naglar när de har fri tid, snarare än att behöva oroa sig för att få till ett möte.

Borttagande

För att ta bort plasten som bildar från blandning av akryl spik pulver och den flytande monomeren, måste människor blöt eller linda sina naglar i lösningsmedel. Den vanligaste som används är aceton, som många människor inte gillar på grund av de potentiellt farliga biverkningar, såsom irritation i luftvägarna, yrsel och illamående. Avlägsnandet processen tar vanligtvis minst 20 minuter, och många människor fila ner naglarna först att påskynda saker. För att förhindra uttorkning av huden som aceton kan orsaka, individer gäller ofta vaselin runt naglarna innan och igen när theyâ € re gjort.

Tillgänglighet

Denna produkt är standard i moderna nagelsalonger. Människor kan också köpa den i skönhet eller kosmetisk utbudet butiker och avdelningar. Vissa individer föredrar att köpa den från webbutiker, vilket är ofta billigare trots att behöva betala fraktkostnader.

Säkerhet

Det finns en utbredd förvirring om säkerheten i akryl spik pulver, till stor del eftersom det innehåller MMA, som har förbjudits av myndigheter såsom Food and Drug Administration (FDA). Dessa förbud emellertid behandla formen vätskemonomer av kemikalien, inte den fasta, formen polymer som syn på pulvren. Den senare versionen sägs vara säkra eftersom molekylen är så mycket större, vilket gör det omöjligt att tränga igenom huden. Det är lätt att säga när en tillverkare har använt monomertypen av MMA eftersom det har en mycket stark lukt, doesnâ € t suga av lätt och är svårt att lämna.

Även akryl spik pulver i sig inte är tänkt att utgöra en hälsorisk, det kräver lösningsmedel för att ta bort. Dessa kemikalier producerar ofta rök som kan vara giftiga, och de kan orsaka irritation när de kommer i kontakt med huden. De har också visat sig minska tjockleken på naglarna med upp till 50% när den används tillsammans med standard skrapverktyg. Det finns också risk för nagelinfektioner, vilket vanligtvis sker eftersom huden eller ytterhud runt nageln är skadad.

I allmänhet experter säger att människor som gör sina egna akryl naglar eller besöka en salong ibland är under minimala hälsorisker. Tekniker, dock är utsatta för en mycket högre grad till de kemikalier och dammpartiklar i samband med nagelvård och konst, så vårdpersonal och certifieringsorganen brukar råda dem att vidta ytterligare säkerhetsåtgärder. Detta inkluderar grundläggande steg såsom att garantera salongen är väl ventilerat, klädd i en ansiktsmask och inte äta eller dricka på arbetsområden.

  • Akryl spik pulver vanligen tillämpas i salongerna för att skapa akrylnaglar.
  • Individer måste suga sina naglar i lösningsmedel för att avlägsna hartser som bildar från blandning av akryl spik pulver och en monomer vätska.
  • En kvinna med akryl naglar.
  • Salon tekniker tillämpa blandning av akryl pulver och monomervätska med en mjuk borste till kundens spiken.