Vad är Black Pearls?

December 2

En pärla är en härdad "sten" bildats inuti vissa typer av ostron som ett skydd mot grus som har gått in i sina skal. Svarta pärlor är faktiskt inte svart, men väldigt mörkgrå, med övertoner som blått, grönt eller lila. I århundraden var de prisade för sin sällsynthet; de flesta pärlor är vita, krämfärgade eller en mycket blek nyans som rosa. Vita pärlor kan färgas för att framstå som naturligt svarta genom att doppa dem i en lösning av silvernitrat. Experter kan lätt skilja en falsk Black Pearl från den äkta varan.

Men riktiga svarta pärlor blir allt vanligare som odlade eller odlade, pärlor, och deras pris på motsvarande har blivit mycket mer prisvärd. Svarta pärlor kan variera kraftigt i mörker av färg, nyans och irise. Irise är att kvalitet som gör att en sten för att visa olika färger när ljuset strejker från olika vinklar.

Odling pärlor är en praxis över hundra år gammal. För att "växa" pärlor, snarare än skörde ostron och leta efter naturligt förekommande pärlor, är en liten bit av grus införs i skalet av ett ostron. Över två eller tre år, utsöndrar ostronet en beläggning över grus för att förhindra den från att irritera ostron mjuka kött. Beläggningen är samma nyans som pärlemor eller mor-of-pearl slemhinnan i ostron naturliga skal. En art av ostron infödda till de polynesiska öarna, det Pinctada margaritifera eller jätte blacklipped ostron, kommer att producera pärlor av en mörk färg, eller "svarta" pärlor, när de odlas.

Svarta pärlor är ganska populärt i modern smycken fattandet. De är antingen matchas i färg och irise eller svarta pärlor av olika undertoner och nyanser är uppträdda tillsammans. Satser terar perfekt matchade pärlor är mycket dyrare, på grund av svårigheten att hitta stenar som är omöjlig att skilja från varandra.

  • Vita pärlor kan färgas svart för att skapa falska svarta pärlor.