Vad är nonbank Banks?

August 5

Nonbank banker är finansiella organisationer som inte har banktillstånd. De kan utföra många av samma funktioner som en bank, men är förbjudna att utföra andra, såsom emot inlåning. Vissa nonbank banker även försäkrad av Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). Vanliga nonbank institutioner inkluderar hypotekslån, försäkringar och finansbolag.

Även nonbank bankerna inte är licensierade, eftersom de erbjuder finansiella tjänster, de är fortfarande vanligtvis krävs för att följa bankregler. Detta är riktlinjer och restriktioner som beskrivs och tillämpas av regeringen. Även detta krav är vanligt, är det inte universell; det finns vissa områden där nonbanks kan öva med få eller inga regler.

Det finns ett brett utbud av tjänster praktiseras av nonbank banker. Många av dessa institutioner kommer att fokusera på ett fåtal områden, såsom investeringar, pension planering, eller kredittjänster. Andra, såsom riskkapitalbolag, kommer att utföra en primär funktion.

Några vanliga tjänster som tillhandahålls av nonbank banker inkluderar erbjuder penningmarknader och kapitalförvaltningstjänster och emissionslager. Utlåningen är också en vanlig tjänst bland nonbank institutioner. Dessa kan vara generella lån eller fördelningen av medel för specifika ändamål såsom utbildning.

Nonbank bankerna vanligtvis inte tillåtet att ta emot inlåning och därmed måste hitta andra sätt att finansiera sin verksamhet. En vanlig metod är att använda skuldinstrument som bolån, obligationer och certifikat. Den enhet gör i huvudsak pengar genom processen att överföra skuld ägande.

En nonbank bank kan också tjäna pengar genom att ta ut en avgift för sina tjänster, vanligen som en räntebetalning. Ofta kommer detta att vara för att agera som en kanal för överföring av medel från en part till en annan. Det är i huvudsak processen att ansluta dem som behöver kapital med de människor som har fonder.

Den främsta utmaningen för en nonbank är att balansera de medel de tar emot med dem som den distribuerar. Därför måste flödet av inkommande och utgående medel vara exakt tidsplanerade. En nonbank ofta hantera detta ansvar genom att erbjuda långfristiga lån med höga hastigheter samtidigt låna kortsiktigt till lägre priser. Detta säkerställer kassaflöde samtidigt sänka risken för upplåningen.

En av de stora skillnaderna mellan en nonbank bank och en licensierad bank är att den senare måste följa fler federala regler. Detta inkluderar att upprätthålla vissa villkor, till exempel en kapital ranson kravet. En bank kan också periodvis vända sig till den federala regeringen för att få hjälp för att öka kassareserver.

  • Nonbank banker kan erbjuda penningmarknader, förmögenhetsförvaltning eller garanterar bestånd.