Vad är Hobo Soup?

July 28

Hobo soppa är en klassisk soppa, verkligen föregick luffare. Berättelser om den berömda "Stone Soup", där tre reser soldater lura en stad att lämna ut ingredienser för att göra soppa kan ses som inspiration för de olika ambulerande resenärer, som ofta fick från en stad till en annan genom att rida tåg. Hobo soppa skulle i huvudsak vara en blandning av ingredienser, utläsa från människor vänliga nog att donera till hobos, eller i vissa fall ingredienser befriade (stulna) från människors trädgårdar.

Ingredienserna för varje luffare soppa kommer att variera beroende på vad ett företag eller person vill sätta in det. Några saker tenderar att vara standard, liksom marinen bönor, lök, potatis och olika örter. Hobo soppa kan också innehålla morötter, selleri, paprika, purjolök och rovor. Den soppa som görs av hobos skulle bero mycket på vilka ingredienser de hade tillgängliga. Ibland lite salt fläsk, skinka, bacon, eller bitar av konserverad eller corned beef kanske smak soppan. Generellt dock många versioner av soppan var och är fortfarande vegetarian och är mycket välsmakande.

Soppan ryktas ha upptäckts av en reporter från Minnesota på 1950-talet. Han bestämde sig för att marknadsföra den läckra soppan han fått från andra medan på jakt efter en berättelse om hobos, och nu är Hobo Soup fortfarande ett varumärke förutom att vara en typ av soppa. I receptet för konserverad versionen, är artificiell röksmak läggas, vilket till viss är osmakligt. Det är tänkt att replikera smaken att göra denna soppa utomhus över lägereldar, men är inte riktigt samma sak.

Det kan vara väldigt svårt att hitta denna soppa i butikerna. Du kommer i allmänhet måste beställa burkar online från platser som Vermont Country Store. Ironiskt nog är denna soppa som generellt kom till hobos gratis mycket dyra jämfört med de flesta butikernas egna märken av soppa. Till exempel, du betalar strax under $ 10 $ (USD) för tre burkar av grejer. $ 10 USD i mataffären kan köpa ca 5 burkar av soppa, mer om de är till försäljning.

Du kanske är bättre att göra din egen luffare soppa, och du hittar många recept för att hjälpa dig med detta. De flesta kräver sautering vissa grönsaker först, speciellt med lite lök före tillsats övriga soppa ingredienser. Du kan använda lite bacon sauterade, och fett från bacon att ge mer smak till soppan. Om du använder torkade bönor flottan, måste du börja kvällen innan genom att blötlägga dem. Du kan ta en liten genväg här genom konserverade bönor flottan istället.

Slutresultatet är en läcker och hälsosam soppa som i vegetarisk formen är mycket låg fetthalt. Hobo soppa kan vara en perfekt och tillfredsställande soppa för kalla dagar eller nätter. Det är utmärkt serveras med knaprig bröd, eller använda den som en lunch soppa eller mellanmål på eftermiddagen för barn som kommer in från utelek i kylan.

  • Navy bönor, som ofta ingår i hobo soppa.
  • Hobo soppa ingredienser kan inkludera paprika.
  • Hobo soppa kan innehålla kött, men framför allt har grönsaker.