Hur man väljer ett skrivbordstema i Windows Vista

August 2

I en värld av Windows, är ett skrivbordstema ett sätt att styra många olika aspekter av din Windows-miljö. När du väljer ett skrivbordstema i Windows Vista kan du påverka skrivbordsbakgrund, färger fönsternamnlister, genvägsikoner, och markörer allt i en snabb justering.

Teman spara uppsättningar av element som innehåller menyn utseende, bakgrundsfärger eller mönster, skärmsläckare, och även muspekare och ljud. Om du ändrar någon av dessa individuellt - till exempel genom att ändra skärmsläckaren till en annan - att förändring åsidosätter inställningen i temat du senast tillämpas.

 1. Högerklicka på skrivbordet och välj Anpassa.

  Den Anpassning öppnas.
 2. Klicka på Tema länken och välj ett tema från Tema listrutan.

  Hur man väljer ett skrivbordstema i Windows Vista

  Temat dialogrutan.

  Dina alternativ inkluderar följande:

  • Windows Vista erbjuder upp en vacker sjö och berg mot en blå himmel. Den färgschema som detta tema använder olika skärmelement, som fönsternamnlister, är starkt beroende av greys, blues, och reds.
  • Windows Vista kommer inte med en massa teman för dig att använda, men om du köper och installerar Microsoft Plus! vilket ger dig massor av extra grafiska godbitar, är de nya teman lagras här som standard.
  • Windows Classic sport en vanlig blå bakgrund med silverglänsande-blå och grå färger för skärmelement.
  • Min aktuella Tema använder oavsett inställningar du har och sparar dem med det namnet.
  • Bläddra tar dig till Program-mappen i Windows, där man kan söka efter alla filer med .theme förlängning. Om du hittar en du gillar, markera den och klicka på Öppna.

  Du kan spara anpassade teman. Enkelt tillämpa ett tema, göra några ändringar vare det du gillar med hjälp av olika Utseende och anpassning inställningsmöjligheter, och sedan i dialogrutan Temainställningar ruta, klicka på Spara som. I den resulterande dialogrutan ge din nya temat ett namn och klicka på Spara. Den kommer nu att visas på listan Tema.

 3. Klicka OK för att tillämpa den valda temat.