Vad Är White Matter Hyperintensitet?

November 4

Magnetisk resonanstomografi (MRT) kan användas för att diagnostisera olika sjukdomar i hjärnan, från demens till tumörer. Detta diagnostiska verktyg kan identifiera grå och vit substans Hyperintensitet som skulle kunna tyda på djupare problem. När vita substansen Hyperintensitet visas, är det oftast ett resultat av ålderdom, vilket indikerar en förlust av blodflöde; dock har forskare tagit fram sätt att mäta hur det Hyperintensitet också kan peka på demens och andra villkor.

Vit materia Hyperintensitet kan uppträda på olika platser i hjärnan. När det förekommer i de basala ganglierna delen av hjärnan, detta kallas subkortikala hyperintensities. Nära laterala ventriklarna, kan en periventrikulär Hyperintensitet. Slutligen så kallad djup hypertensity kan observeras i djupet av hjärnans vita substans.

Oavsett var i hjärnan den inträffar, reflekterar vit materia Hyperintensitet vad som kallas demyelinisering, en försämring av nervbanor orsakade av minskande blodflöde och / eller sjukdom. Påverkar totala signalstyrka i hjärnan, när dessa hyperintensities finns i vit substans vid högre nivåer än genomsnittet, är det troligt att indikera antingen demens eller en högre sannolikhet att demens dag kommer att inträffa, enligt färska studier, inklusive en 2008 undersökning vid Harvard Universitet. Även de med klinisk depression eller bipolär sjukdom är nästan tre gånger större risk att få uppenbara hyperintensities upptäcktes under en MRI.

Forskare i 2011 är honing in på andra möjliga kopplingar mellan vita substansen Hyperintensitet och en högre benägenhet för andra mänskliga sjukdomar som diabetes, Alzheimers sjukdom, stroke, multipel skleros och hjärtsjukdomar. Även kallad hjärnan rost, dessa särskilt hyperintensities ökar intresset för forskarvärlden, vilket, fram till 21-talet, bodde främst på forskning av grå substans. Samförståndet och med 2011 är att, även om grå substans är av stor betydelse, lika relevans är den vita substansen. Enligt University of California Science Idag är en apt jämförelse här: En dator fungerar inte om dess olika kablar är sliten eller trasig.

Grå och vit materia, så uppkallad efter de färger de uppvisar, båda innehåller vad som kallas axoner, som underlättar nervsignaler i hjärnan. Grå sakerna härrör och tar emot dessa signaler med blodkapillärer och nervceller. Vita substansen underlättar signaler, såsom den osynliga signal som bär programmering från en satellit till en parabolantenn liksom tråden som bär den signalen från skålen till varje tv i ett hem.

  • Vit materia hyperintensities i hjärnan kan indikera Alzheimers sjukdom.
  • Magnetisk resonanstomografi kan användas för att identifiera grå och vit substans Hyperintensitet som indikerar djupare problem.
  • När vita substansen Hyperintensitet visas, är det oftast ett resultat av ålderdom.
  • Människor som har depression eller bipolär sjukdom är ungefär tre gånger större risk än andra att ha uppenbara hyperintensities.