Vad är klaff klänningar?

November 4

Klaffklänningar kom på modet under 1926. Många människor under den tiden trodde klänningarna var ekivokt eftersom klänningarna avslöjade vanligtvis benet från knäskålen ned. Klänningarna var oftast gjorda för att vara formlösa och liknar en klänning utan ärmar. De var ofta parat med nakna strumpor för att förbättra utseendet på den nakna ben, och en kofta för att täcka armarna under vintern. Festklaff klänningar var oftast gjorda av dyra tyger med paljetter eller Pärlband sydde på.

Klänningar bärs av överklassen innan klaff stilen blev populär i allmänhet gjorda av dyra material med en komplicerad konstruktion. Genomsnitts kvinnor inte brukar kunna bära mode för de rika, vilket gör det lätt för de flesta att bestämma samhällsställning baserad på kläderna. Enkelheten i klaff design gjorde det möjligt för kvinnor i en lägre klass för att klä på samma sätt som överklassen, som också ofta hade klaff klänningar. På 1920-talet, kan linjen som delar de rika och de fattiga har suddat lite på grund av populariteten av klänningarna.

Det blev omodernt att ha kurvor i tjugoårsåldern, som resulterade i många kvinnor strävar efter att vara smal. Kvinnor som var big-breasted ofta gick till stora ansträngningar för att minska storleken på bröstet, i vissa fall med hjälp av bandage lindade hårt runt överkroppen för att platta till den. Vissa kvinnor bar speciella behåar som spetsad upp på sidorna som är särskilt utformade för att minska bysten. De rundade figurer och kinkig modet i början av 1900-talet blev en minne blott, och det glada tjugotalet kan ha varit en svår tid för kvinnor som plötsligt befann sig ser daterad.

Coco Chanel är modedesigner oftast krediteras för att skapa utseendet på klaff klänningar. Kläderna hon designade under den tiden var oftast bekväm, gjord av tunna tyger, och var lätt att bära. Denna stil av klänningen ansågs vara en stor kontrast till korsetter, materiallager, och komplicerade mönster av år tidigare. Hon är känd för att designa den lilla svarta klänningen, som fortfarande är vanligtvis betraktas modet.

Under första världskriget, många kvinnor hade att göra arbetet i de män som slogs utomlands. Detta kan ha lett till kvinnor blir mer självständiga och omfamna idén om bekväma och praktiska kläder kontra korsetter under långa, tunga klänningar. Klaff eran är borta sedan länge, men många tror de förändringar man gjort i modevärlden kommer alltid att ha en viss inverkan på hur kvinnor klär sig.

  • Klaff klänningar var enkla och något oformliga.