I Business, Vad är en Boiler Room?

May 10

Vissa skrupelfria telemarketing verksamhet ofta körs från trånga, låg hyra kontorsutrymmen med lite mer än skrivbord, bärbara datorer och telefonbanker. Anställda i sådana företag förväntas göra oönskade telefonsamtal, även känd som cold calling, till potentiella kunder i närområdet. Ganska ofta produkten eller tjänsten som säljs via telefon är en bedräglig options eller ett medlemskap i en lokal polis eller brandmän välvillig Association. Eftersom telemarketing utför högtryckssäljjobb på mindre än önskvärt kontor, många människor hänvisar till arbetsytan som ett pannrum.

En pannrummet är i allmänhet en rörlig högtid i näringslivet. Ägare av dessa telemarketing företag sällan stanna på en plats för mer än ett par månader, och kan även behöva packa upp över natten om ett formellt klagomål om deras verksamhet har ställts. Det är därför många pannrum operationer kan faktiskt vara baserade ur kontors källare, privata hem eller till hotellrum. Så länge som pannrummet syfte kan få lokala telefonitjänster och grundläggande verktyg, är kvaliteten av utrymmet i andra hand.

Anställda som arbetar i ett pannrum kan uppmuntras att använda oärliga försäljningstaktik och högtrycksteknik för att nå en kvot. De kan vara att arbeta "tillsammans" med en erkänd mäklarfirma, till exempel, och har en extremt bra investering möjlighet att dela med föredragna kunder. I många fall är det föredragna kunden ofta äldre, eller en pensionerad investerare. Ett pannrum börsmäklare stannar inte vid det första avslaget, dock. Han eller hon får kritisera den potentiella kunden för att passera en sådan lukrativ investering, eller använda andra starka språk som hotelser.

Ganska ofta options eller investeringsmöjlighet lägrade av pannrummet telefonförsäljare är antingen falska eller mycket spekulativa. Offret ges inte möjlighet att granska ett prospekt eller verifiera några andra påståenden som gjorts av den som ringer. Beslutet att investera i förslaget måste göras före slutet av telefonsamtalet, med lite tid för övervägande. Många gånger dessa högt tryck försäljning taktik avslutas med en plötslig koppling, men pannrummet operatörerna behöver bara några få genomförda transaktioner för att täcka sina kostnader och inse lite vinst. Ett pannrum telefonförsäljare kan göra flera hundra kalla samtal om dagen, men bara behöver en handfull avslutningar för att möta sin kvot.

Ett pannrum telemarketing drift kan anses lagligt i många jurisdiktioner så länge ägarna besitter god affärslicenser. Det är inte ovanligt att se reklam för telemarketing jobb postat på campus och i lokala tidningar. Tidningsprenumeration förnyelser och lokala välgörenhetsorganisation insamlingar hanteras ofta genom ganska välrenommerade pannrum operationer. Mer skrupelfria pannrum verksamhet, dock anställa erfarna telefonförsäljare som är ganska bekant med högtrycks taktik och aggressiva cold calling metoder. Dessa verksamheter kan uppträda plötsligt på en ny plats och vara borta lika snabbt. Ett pannrum finns ingen plats för sociala introverta, minst sagt.

  • Eftersom telemarketing utför högtryckssäljjobb på mindre än önskvärt kontor, många människor hänvisar till arbetsytan som ett pannrum.