Vilka är de bästa tipsen för stekning Tofu?

June 8

De bästa tipsen för stekning tofu avser konsistens tofu samt olje- och metod som används för att få önskat resultat. Oavsett om det är djupa stekt eller stekt bör tofu alltid kokas till en gyllenbrun färg. Det är viktigt att komma ihåg att mjuk, medium, fast och extra fast tofu både har en hög vattenhalt och bör inte pressas ned med en spatel medan pan stekning.

Om för mycket vatten kommer ut från tofu i het stekpanna, kommer det att stänka och tofu kan bli för torrt. Medan en krispig är utanför önskvärd när pan stekning tofu, är ett alltför hårt, torkade ut mitt inte. Några matskedar matolja bör läggas till en uppvärmd pan innan du lägger hackad tofu, antingen i fyrkanter eller trianglar. De tofu bitarna ska spridas ut i stekpannan så jämnt som möjligt och får fräsa och brunt på ena sidan innan de försiktigt välte med en spatel.

Medan tofu får kokas så-är som beskrivits ovan, sedan beströdda med kryddor efter tillagning, kan det också vara panerad och kryddat innan pan stekning. För att göra detta med minimal röran, tofu bitar, mjöl och kryddor såsom peppar och vitlökspulver kan placeras tillsammans i en förseglad behållare eller plastpåse. Efter skakning påsen eller behållaren att belägga bitarna så jämnt som möjligt, kan tofu vara stekt eller friterad.

För fritering, bör oljor som raps, solros eller grönsak användas. Olivolja kan användas vid medelhög temperatur när pan stekning tofu, men det kan inte tolerera högre temperaturer väl. Inmjölning och krydda tofu bitar som beskrivits ovan kan göras för fritering. Oljan bör täcka tofu när fritering metoden används.

När mjuk tofu är friterad, det tar på en ljus, luftig konsistens. Mjuk tofu brukar inte panorera steka väl. Medium, fast och extra fast tofu sorter kan vara pan eller friterad. Efter stekning tofu, kan den kylas och frysas. Färska eller frysta stekt tofu kuber kan läggas till soppor, sallader, ris eller nudelrätter.

En marinad av soja, apelsinjuice, honung och kryddor kan användas för tofu bitar som kommer senare att pan stekt. De tofu bitarna ska kastade med marinaden i en förseglad påse eller behållare och kylskåp i flera timmar innan stekning. Påsen eller behållaren bör vändas några gånger under kylning. Marinerade tofu fungerar inte bra för fritering.

  • En stekpanna, som kan användas för att steka tofu.
  • En platta med tofu.